dinsdag 22 juli 2014

Verslag van de Walfortloop in Aalten

Koen Vossers
Koen Vossers pakt winst in Walfortloop met Duistermaat in kielzog

Door Benno Stevering

AALTEN – De jaarlijkse Walfortloop werd dinsdagavond een prooi voor Koen Vossers uit het Gelderse Hengelo. Hij zette op de zes kilometer na 19 minuten en 32 seconden de snelste tijd op de klokken. Lars Duistermaat uit Winterswijk die twee weken terug nog de Zomeravondloop op naam schreef in 33.20 minuten werd nu verdienstelijk tweede in 19.49 minuten. Te Lindert van Argo die vrijdag nog 15.50 minuten op de vijf kilometer realiseerde liep op kop gedurende anderhalve kilometer maar moest bakzeil halen vanwege pijn in de zij. Winnaar Vossers over zijn zege: ‘’Ik ben rustig gestart. Ik kreeg in de eerste 2 kilometer Lars Duistermaat mee. Ook Remi Rondeel (Zelhem), Bjorn Demkes (Lievelde) en Bob te Lindert (Argo) konden goed volgen.  Uiteindelijk zette ik na 2,5 kilometer aan en wist weg te komen van mijn volgers. Ik hoorde dat ze achter me zwaarder gingen ademen en wist door te trekken.  In de slotfase kon ik mijn verzuurde benen nog goed voelen.  Vorige week liep ik in Wierden in een sterk veld een tijd van 33.14 minuten over tien kilometer. Ik zal in Winterswijk nog aan de start verschijnen straks en verder blijf ik me richten op de triatlon en lopen van vijftien kilometer tot de halve marathon. Met ons tri-team Wijnen zijn we zo goed als zeker gepromoveerd naar de eerste divisie. In september wacht me nog een triatlon in Maastricht.’’  

Lars Duistermaat vond dat Koen een terechte winnaar was. ‘’Het was een mooie strijd.  In het bos kon ik nog even de kop overnemen. Maar Koen  ging als een speer en wist op de weg tempo te maken. Ik kon na zijn versnelling nog driehonderd meter meegaan. Twee weken terug won ik hier in Aalten de tien kilometer. Als je onderling strijd kan leveren is veel beter. Er zijn zoveel wedstrijden waar je elkaar weer tegenkomt.’’  Achter Lars was het Remi Rondeel uit Zelhem. Deze survivalrunner die dit resultaat in Aalten niet had verwacht wist de snelle Bob te Lindert te achterhalen die terugzakte in het deelnemersveld. Rondeel richt zich op het RUC NK Survival in september te Udenhout.  Het advies van trainer Stefan Scanu aan Rondeel was om goed water te drinken. Dit volgde  hij zeker op. Bjorn Demkes uit Lievelde liep sterk en finishte kort achter Rondeel. Nederlands Kampioen TSC Survival Stijn Elferink uit Lichtenvoorde kwam achter Bob te Lindert van Argo over de eindstreep.  

Katja Demkes uit Lievelde, lid van de organiserende AVA’70 won twee weken terug bij de dames. Na een goed begin zat er uiteindelijk niet meer in dan een tweede plek achter winnares Cindy Brusse uit Aalten die 25.05 minuten noteerde. Het verschil was minimaal. Demkes kwam zes tellen later binnen. Demkes over het resultaat: ‘’We liepen samen op en in de laatste kilometer bleek dat Cindy sterker was. Vermeldenswaardig was dat we bij de brug in de buurt van het bos veel aanmoedingen kregen.Misschien komen we elkaar weer tegen over twee weken bij de Twee-bruggenloop of de vuilnisbeltloop in Winterswijk, maar eerst gaan we op vakantie.’’ Winnares Cindy Brusse die stabiel liep richt zich over twee weken op de 12 eilanden zwemloop in Vinkenveen. De Walfortloop trok in totaal 206 deelnemers. Atletiekvereniging AVA’70 die de wedstrijd organiseerde kon terugkijken op een fantastisch evenement op een erg mooie accommodatie.

Geen opmerkingen: