zaterdag 26 augustus 2017

Florence - dag 3

Waarschijnlijk komt het trompetgeschal en het Italiaanse volkslied uit één van de torens die tegen de camping aan staat
Al drie morgens word ik 's morgens om 8.00 uur gewekt door trompetgeschal, dat direct gevolgd wordt door het Italiaanse volkslied. Eerst denk ik dat dit bij deze traditionele Italiaanse camping hoort maar als ik deze morgen eens de andere kant oploop, kom ik langs een oude Italiaanse kazerne, dat tegen de camping aan ligt. Waarschijnlijk komt het geluid boven uit één van de torens die tegen de camping aan staat. Ik vind het wel wat hebben en betrap me er zelfs op dat ik op het laatst gewoon mee begin te zingen met deze prachtige melodie.

Na een paar kilometer lopen op onbekend terrein kom ik al een punt van herkenning tegen en loop via wat achteraf straatjes de stad weer in. De Santa Maria del Fiore of Duomo in de volksmond, is het symbool van de stad Florence. Arnolfo di Cambio begon in 1296 met de bouw, die uiteindelijk meer dan 150 jaar zou duren. Blikvanger is de enorme koepel, die aan de binnenkant is versierd met een fresco van Vasari. Naast de dom staat de campanile, de klokkentoren. De klim van 414 treden en het prachtige uitzicht over de stad bespaar ik me en loop verder naar het Battistero, dat er recht tegenover staat. Deze doopkapel is vooral bekend om de drie grote bronzen deuren. De beroemdste is die aan de oostzijde van het gebouw waarop de taferelen uit het Oude Testament zijn afgebeeld. Michelangelo noemde deze deur de Porta del Paradiso: de deur naar het paradijs.

De Basilica di Santa Maria Novella, met haar mooie façade van wit en groen marmer, is één van de belangrijkste voorbeelden van de Florentijnse renaissance. Als ik even later zin in een kopje koffie heb, bestel ik er één in een klein restaurantje. Als de ober het kopje voor me neerzet, kan ik mijn lachen nog net inhouden. Een piepklein kopje dat net de bodem gevuld heeft staat voor me. De smaak maakt echter veel goed en met een (bijna) voldaan gevoel loop ik weer verder.

Morgen, op zondagmiddag, vlieg ik terug naar Dusseldorp en in de dagen dat ik hier was heb ik in ruim 45 kilometer de stad Florence en het land Italië een klein beetje leren kennen. Een prachtige oude stad met veel mooie gebouwen en natuurschoon en een land dat lekker eten en drinken hoog in het vaandel heeft staan. Die bourgondische levensstijl in combinatie met het heerlijk weer ligt mij wel en smaakt naar meer!

Klik op de link voor enkele foto's

fotoalbum
De Santa Maria del Fiore of Duomo in de volksmond, is het symbool van de stad Florence

Geen opmerkingen: