zondag 6 augustus 2017

Winterswijk 15e Bergrun 7,6 km - 33,32 min - 38e plaats

Op de Berg in Winterswijk
Gelijk na onze vakantie staat ieder jaar de zwaarste regionale wedstrijd, de Bergrun in Winterswijk, op het programma. Op papier een prachtige wedstrijd, maar ook één om tegenop te zien. Als we ons om 10.00 uur op de fiets bij AVA'70 verzamelen komen de mooiste verhalen, van atleten die hier al verschillende keren hebben gelopen, weer snel ter sprake. Ik vraag me af wat Niek Kleinhesselink op dat moment denkt, die hier nog nooit gelopen heeft. Hij staat er rustig bij en gaat er niet op in maar geeft wel aan dat hij het prachtig vindt om dit soort wedstrijden te lopen. 

Binnen het halve uur zijn we op de plaats van bestemming en als je onderaan de berg staat, lijkt deze ieder jaar weer hoger te worden. We begeven ons rustig wandelend naar boven en dat is al een belevenis op zich. Op de berg zien we al meer AVA'70 leden en ook onze jongste zoon Bram is aanwezig. Na een training van ruim twee uur op de zaterdag bij AZSV, kan er in hetzelfde weekend ook nog wel een Bergrun bij. Zelf loop ik hier voor de 13e keer, ik heb alleen de 2e en de 3e editie gemist.

Ieder jaar maak ik voor de wedstrijd een praatje met AV Archeus lid Wilco Dunnewold en hij vraagt me of ik er weer zin in heb. Als ik heel eerlijk ben is het mooiste moment van de wedstrijd als ik direct na de finish op het bankje ga zitten, kan bijkomen van de geleverde inspanning en de hartslag weer kan laten zakken naar normale waarde's. Het doel voor vandaag is om rond de 7 minuten per rondje te gaan lopen. Alles wat sneller gaat is mooi mee genomen, gaat het wat langzamer dan is het jammer. 

Rond de 100 deelnemers staan aan de start van de langste afstand en 'vliegen' voor de eerste keer de bult af. Man wat gaat dat hard, ik loop lekker mee en kan goed in mijn ritme komen. Als ik voor de eerste keer de 23 meter hoge berg op ga, staan Ina en Merle en vele anderen, de atleten aan te moedigen. Voor mijn gevoel is dit ook één van de weinige regionale wedstrijden waar meer toeschouwers dan deelnemers zijn maar dat kan ik mis hebben. Op bijna het hoogste punt staan de meeste mensen en heb je een prachtig uitzicht over het deelnemersveld. Al de vijf ronden kan ik mooi binnen de 7 minuten houden en kom als 38e over de finish. Sinds de start, sinds 2013 bovenop de berg is, ben ik nog niet zo snel geweest. Bram is bijna 2,5 minuut sneller en wordt daarmee 14e.



Geen opmerkingen: