dinsdag 30 juli 2019

Cadzand 5e Zomerloop - 6.2 km - 31.19 minuten - 26e plaats

Met Rene IJzerman uit Amersfoort
Een week na mijn eerste wedstrijdje in het Zeeuwse land staat de volgende Zomerloop al weer op het programma in het plaatsje Cadzand. Aan deze wedstrijd heb ik al eens eerder mee gedaan en vanaf ons park fietsen Ina en ik er naar toe. Nadat ik me ingeschreven heb in het strandpaviljoen de Zeemeeuw, ga ik buiten even op de loopplank zitten om mijn nummer op te spelden. Ik zit er nog maar net als er iemand bij me komt, die me herkent van mijn site. Hij blijkt uit Amersfoort te komen en samen praten we even wat bij. Leuk dat je zo nog eens nieuwe mensen ontmoet.

Ook hier kun je weer kiezen uit drie afstanden en ik besluit weer aan de middellange afstand mee te doen. De ronden zijn dit keer 3.1 kilometer lang en hiervan moet ik er twee lopen. Mijn doel voor vandaag is om elke kilometer ietsjes harder te gaan en om weer rond de 5.30 minuut per kilometer te beginnen. Twee jaar geleden heb ik hier ook gelopen en ik mis nu het befaamde caravannetje. Even later blijkt dat de start nu onderaan het duin is en we het stukje over het mulle zand door de duinen niet meer hoeven te lopen.

Mijn doel voor vandaag lukt prima en na de eerste ronde kom ik door met kilometertijden van 5.22, 5.14 en 5.12 minuten. Het is een prachtig rondje door de duinen en daarna door het natuurgebied. Halverwege het rondje ligt een grote trap die we naar beneden moeten lopen. De eerste keer neem ik hem nog met de traptreden maar naast mij loopt iemand die het gladde asfalt neemt en gelijk een tiental meters bij me weg is. Een rondje later heb ik dit ook maar gedaan en zo leer je iedere wedstrijd nog weer wat.

In de tweede ronde haal ik steeds meer atleten in en dat loopt toch ook wel lekker, met kilometertijden van 5.03, 4.58 en 4.44 minuten kan ik het tempo er dan ook redelijk goed inhouden. Rene loopt dezelfde afstand in een knappe tijd van 25.20 minuten en wordt daarmee knap 7e. We praten nog even wat over de wedstrijd en ik wens hem nog een goede vakantie toe. Later in de week zie ik hem op de dijk bij Nieuwvliet nog een keer lopen, ik ben gelukkig niet de enige die in zijn vakantie de hardloopschoenen aantrekt!

Zelfs de AVA'70 kleuren ontbreken niet op de Zeeuwse stranden

2 opmerkingen:

René IJzerman zei

Leuk stukje Geert! Veel fijne hardloopkilometers gewenst.

Geert zei

Bedankt Rene, jij ook!