zaterdag 11 januari 2020

Haarlo - Haarloop - 14.3 km - 1:16:15 uur - 23e plaats

Gezamenlijk met Wim en Andre naar de finish
De hele week werd er regen voorspeld behalve op zaterdag de dag van de wedstrijd, wat een mazzel. De organisatie streefde naar een aantal van 150 lopers en dan zou hun dag geslaagd zijn. Om 12.30 uur mocht de jeugd van Sportclub Haarlo de spits afbijten voor een ronde van 1 kilometer. Hier zijn ze vorig jaar mee gestart en toen hadden ze 9 deelnemers. Dit jaar stonden er 16 aan de start, bijna een verdubbeling van het aantal. In een sprint gingen ze van start, leuk om te zien. Na de finish werden alle jeugdige lopers voorzien van een mooie medaille. 

Om 13.00 uur was de start van de senioren, in totaal 156 deelnemers. De 4 kilometer, 8 kilometer en de 14.3 kilometer starten allemaal tegelijk en gaan gezamenlijk de Haarlose steeg in. De temperatuur was prima voor een hardloopwedstrijd, weinig wind en dik boven het vriespunt. Na een paar kilometer krijgen we her en der splitsingen wat aangegeven word door borden en de vrijwilligers. Ook hadden ze dit jaar weer mooie gele plastic pijlen met het logo van Sportclub Haarlo. Er stonden er genoeg en ze waren goed zichtbaar voor iedereen, je kon eigenlijk niet verkeerd lopen

We hadden ons ingeschreven voor de 14.3 kilometer en wilden deze afstand weer lopen in een tempo van 5.20 minuut per kilometer. Er werd een mooi AVA'70 treintje gevormd met Andre Bruil, Henkjan Legters, Wim Brinkman en Geert Wevers. Gerrit Ormel liep hier de hele wedstrijd een eindje voor en Angelique Vrijdag sloot na de 2e kilometer aan. Ongeveer halverwege de wedstrijd liepen enkele honderden meters voor ons zes reeën door een weiland, een erg mooi gezicht. De langste afstand had eigenlijk maar één lastig stukje langs een slootje wat ook redelijk drassig was geworden.   

Het liep voor ons vijven erg lekker en we konden mooi bij elkaar blijven. In de laatste kilometers versnelde Henkjan als eerste en even later ook Angelique. Samen met Andre en Wim gingen wij iets later in de beoogde streeftijd over de streep. Na de finish stonden er dames van de voetbalvereniging klaar met fruit en een bidon met energydrank waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. 
Mooi AVA'70 treintje met Wim Brinkman, Andre Bruil, Henkjan Legters, Angelique Vrijdag en Geert Wevers

Geen opmerkingen: