woensdag 8 januari 2020

Aankondiging van de 9e Kroese Wevers Cross in Winterswijk

KroeseWevers Cross sportieve  start van het nieuwe jaar
Op zondag 12 januari kunnen hardlopers het nieuwe jaar sportief inluiden op de 9e editie van de KroeseWevers Cross in Winterswijk.  Atletiekvereniging Archeus heeft weer een uitdagend parcours uitgezet in en rond het Gossinkbos, over weilanden en bospaadjes, met op meerdere plekken boomstammen als extra hindernis.

De negende editie van de cross borduurt voort op de nieuw ingeslagen weg. Zo blijft de spectaculaire Engelse start – over de breedte van het veld – gehandhaafd en gaan de lopers weer door volkstuincomplex D’n Goarden. 

Voor de jeugd t/m 11 jaar is een korte cross uitgezet van 1,2 kilometer, de oudere jeugd van 12 t/m 14 jaar loopt 2 km. Op de 5 en 10 km zijn er bekers voor de senioren en 40-plussers. De 5 km is tevens de tweede wedstrijd in de Achterhoekse Crosscompetitie van Argo Doetinchem, Atletico Gendringen, AVA ‘70 Aalten en AV Archeus. Daarin zijn prijzen te verdienen voor de snelste lopers en loopsters in de klassementen senioren en 40+.

De KroeseWevers Cross staat bekend om haar sterke deelnemersveld, maar ook de recreatieve lopers gaan graag de uitdaging aan om deze niet-alledaagse loop te voltooien. Naast sterke lopers uit de regio melden zich ook altijd atleten uit de Duitse grensstreek aan de start, van recreanten tot lopers van de Duitse nationale atletiekselectie. De speaker van dienst is ditmaal Erik Flint.

De tijdregistratie geschiedt via een chip. Start en finish zijn bij sportaccommodatie De Hunenbulten aan de Vredenseweg 136 in Winterswijk. De deelnemers kunnen gebruik maken van de kantine en de kleedkamers. Ook zijn er voldoende parkeerplaatsen en is er een ruime gelegenheid tot stalling van fietsen.

De jeugdloop over 1,2 km (t/m 11 jaar) begint om 10.30 uur en de jeugdloop over 2 km (12 t/m 14 jaar) om 10.45 uur. De 5 en 10 km voor volwassenen starten tegelijk om 11.30 uur. De voorinschrijving is inmiddels geopend via www.inschrijven.nl. Na-inschrijven kan tot een half uur voor de start van de betreffende afstand. Zie ook: www.av-archeus.nl

Geen opmerkingen: