dinsdag 17 maart 2020

Sluiting Papendal 'verregaande maatregel': 'Het gaat voor topsporters om hun beroep'

De Nederlandse atleten kunnen niet meer terecht op Sportcentrum Papendal
De Nederlandse atleten zagen afgelopen week geplande trainingsstages in Turkije en de Verenigde Staten gecanceld worden en ze kunnen nu ook niet meer terecht op Sportcentrum Papendal. 'Ik vind het een verregaande maatregel, het gaat voor topsporters om hun beroep', stelt technisch directeur Ad Roskam van de Atletiekunie.

De atleten trainen op Papendal, dat door de sportkoepel op slot wordt gedaan vanwege het coronavirus. 'Het stopzetten van de trainingsactiviteiten is per heden begonnen', licht Papendal-directeur Jochem Schellens toe aan Omroep Gelderland. Veel sporters zijn volgens hem al naar huis. Van de 500 zijn er 150 sporters die op Papendal wonen en verblijven, legt hij uit. 'Er wordt nu in samenspraak met coaches en sportbonden afgestemd wanneer zij vertrekken.'

'Maatregelen gaan steeds verder'
'De maatregelen die genomen moeten worden, gaan steeds verder. Dat raakt op een gegeven moment dan ook zo'n bijzondere groep als de topsporters', zegt Roskam.

Voor maandag staat nog wel 'gewoon' een training gepland voor Dafne Schippers en de andere atleten. 'We komen met de technische staf bij elkaar om te kijken wat dit allemaal betekent. We kunnen atleten niet zomaar een berichtje sturen met de mededeling: blijf maar thuis. Er moeten nog wel een paar zaken geregeld worden.'

Buitenland geen optie
Voor de hardlopers zijn de consequenties niet enorm groot. 'Zij kunnen buiten trainen, dat is niet heel ingewikkeld. Ze hoeven dat ook niet in een groep te doen. Maar voor de technische nummers ligt dat anders', aldus Roskam. Uitwijken naar het buitenland om daar te trainen, ziet de directeur niet zo snel gebeuren. 'Het aantal landen waar je heen zou kunnen, vermindert met de dag.' (bron)

Geen opmerkingen: