donderdag 12 maart 2020

Streep door Marathon Rotterdam op 5 april

De marathon kan op 5 april niet doorgaan in Rotterdam
De Marathon Rotterdam die op zondag 5 april gehouden zou worden, gaat niet door. Dat is zojuist bekend gemaakt. Er is besloten de hardloopwedstrijd te verplaatsen naar een datum later dit jaar.

Organisator Golazo Sports heeft besloten om alle evenementen tot en met 19 april te verplaatsen. Gezien de laatste ontwikkelingen rondom de coronacrisis wordt het niet verantwoord geacht om het evenement door te laten gaan. Er werd al weken gespeculeerd of het evenement waar jaarlijks zo’n 50.000 deelnemers op af komen wel doorgang kon vinden. Ook de Utrecht Marathon van zondag 19 april moet op een andere dag worden gehouden.

Er is sinds gisteren een speciale lijst met criteria om de risico's van evenementen vast te stellen. Er wordt dan bijvoorbeeld gekeken naar het aantal bezoekers, hoe ver de deelnemers moeten reizen om er te komen en of er veel wordt geschreeuwd. De marathon scoort op veel punten.

Dat de Marathon Rotterdam enorm veel werk voor de ambulancediensten en ziekenhuis kan zijn, bleek in 2007. Toen werd de marathon na enkele uren gestaakt. Vanwege de hitte werden vele lopers onwel. Tientallen moesten met de ambulance naar de spoedeisende hulp. Dertien werden er daadwerkelijk opgenomen. Ook de belasting op de hulpdiensten ten tijde van de coronacrisis kan een afweging zijn om het niet door te laten gaan.

Voor lopers die maanden hebben getraind voor de marathon zal de teleurstelling groot zijn. Gezien de laatste ontwikkelingen die elkaar in rap tempo opvolgen, werd door velen al wel verwacht dat het niet zou door zou gaan. Wanneer de marathon nu zal worden gehouden, is nog niet bekend. (bron)

Geen opmerkingen: