zaterdag 24 juni 2023

Bargloop in Barlo nieuw parcours en nieuwe prijzen te verdelen

De start van de 1e Bar(g)loop in 2019

Over 2 weken, vrijdag 7 juli, is de Bar(g)loop - tijd voor wat details

Parcours:

We starten vanaf een andere locatie namelijk Groot Deunk. Het parcours is daarom ook net een tikkeltje anders, maar even zwaar en na 500m stofhappen maakt dat ook niks meer uit! Op het terrein zal een start/finish-boog gebouwd worden waar de Zwarte Cross jaloers op zou zijn. Bovenop zal een aanstormend DJ-talent komen te staan, gescout door DJ Robby Reyes. Ook de commentator P. Frenken zal hierop plaats nemen. Deze speaker doet vaak verslag van grote sportwedstrijden zoals bijvoorbeeld de beroemde zeepkistenrace, maar ook in de voetballerij is hij geen onbekende. Niemand minder dan de koning Arjan Luiten zal het startschot voor de atleten geven. Over de Nijhofsbult is door de Zevenbultendirecteur Rinke ter Haar voldoende gezegd, maar ondanks dit conflict gewoon aanwezig in deze editie (de kuitenbijter is van de andere kant te beklimmen).

Kinderloop:

De vorige keer hadden we 7 blèrende kinderen aan de start staan, ook zij wilden graag een rondje rennen. Om dit te voorkomen, nieuw dit jaar: de kinderloop. Een rondje van 1km waar ze hun energie goed kwijt kunnen. Ideaal voor luie ouders, want vanaf het middenterrein kun je ze helemaal volgen en dus bespaar je de energie. Maar let wel op, je raakt ze zo kwijt tussen al het fluitenkruit en de winterrogge. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor een conflict met een opstandige haas. Het aantal deelnemers aan de kinderloop zit nog niet aan de max, wat betreft de voortplanting van de familie Luiten zou inmiddels wel een grens gesteld mogen worden. Als dit zo door gaat gaan alle prijzen naar een familie, dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Hole Shot (startschot sprint):

Een discussiepuntje voor deze wedstrijd was toch wel de vrijdagavond. ‘Alles leuk en aardig, moar den kroam van jullie moet ‘s avonds wel weer weg zijn, zaterdagochtend begint het Oranjefeest’. Om het allemaal wat vlotter te laten verlopen en de wedstrijd een beetje tempo te geven hebben we daarom een Hole Shot bedacht. Dit is een sprint over de 1e +- 400meter om op gang te komen. Natuurlijk staat hier weer een flinke wedstrijdbonus tegenover: Winnaar mannen: Een vette hamburger (speciaal) en de winnaar bij de vrouwen: Een gouden kaassoufflé 

BBB-Bokaal (local Hero):

Nee dit gaat niet over de politieke partij van Bas Koskamp. Wie mag er de volgende dag voorop in de optocht? Oftewel wie wordt de winnaar van de Beste-Balse-Buffel-Bokaal? Dit zal ook een spektakelstuk worden. Zo wordt er in de familie Ligterink al weken nergens anders meer overgepraat. Patrick Ikink nam afgelopen week voor het 32e jaar deel, aan het stratentoernooi met de gele kanaries van FC Barlo en wist maar weer eens een titel in de wacht te slepen. Nu wil hij zich volledig richten op de individuele prijs. Datzelfde geldt voor bestuursleden Herald en Hermen die al geruime tijd wekelijks een militairtrainingsprogramma in de Engelse schans afleggen. Jelle Luiten pakt het anders aan en is overgeschakeld naar twee keer in de week de koele afbatsen en wil hiermee voor een grote verrassing gaan zorgen. De kans is ook groot dat er een dame van Barlo-fit met de prijs gaat lopen. Het was altijd een gemoedelijk sportclubje, maar sinds er wat op het spel gaat het er hard aan toe en wil niemand voor elkaar onderdoen. We hopen wel dat het gezellig blijft. 

De gouden Veldkei (gevonden tijdens ploegwerkzaamheden rond 1960, door boer Kobus)

Wie gaat de winnaar worden? Onlangs zei oud winnaar Bjorn Demkes, die in zijn hardloopcarrière tientallen keren op het podium stond, dat dit toch wel een van zijn mooiste overwinningen was. ‘Ik heb die beker altijd op mij nachtkastje staan, ik word elke dag weer met een goed gevoel wakker’. Bij de dames won Eva Groot Kormelink. Voor haar was de overwinning een mooie start, op zo’n jonge leeftijd al een grote prijs op zak. Voor ons als organisatie lijkt het ook niet haalbaar, haar nog binnen te halen. Wie er wel bij de dames gaat winnen is nog maar afwachten. De kans is wel groot dat de winnares uit Lichtenvoorde komt, de wedstrijd speelt zich namelijk af is hun favoriete trainingsgebied. Niet iedereen is hier overigens van gecharmeerd, door al dat vrouwelijk schoon dat voorbij komt rennen is de productie onder de vakantiewerkers bij de bedrijven Lageschaar en Renderink enorm afgenomen…

Bij de mannen ligt er een kans voor Erwin Nieuwboer die op dit moment in topvorm is. De afgelopen Grachtenloop had hij het weer op z’n heupen en dacht met de overwinning naar huis te gaan, totdat hij op de finish nog net geklopt werd door AVA-talent Tijn Piest. ‘Dat overkomt mij ook geen tweede keer, ik ben dan weliswaar gestopt met voetballen bij het 1e, maar een pootje haken ben ik nog niet verleerd’, aldus de gepensioneerde mid-mid. Jelmer K. en Evert G.N. rekenen op de nummer 3 van de vorige editie: Michiel Wellink, geheel toevallig zijn alle drie ook nog geboren in IJzerlo. De beste kansen liggen er natuurlijk voor de leden van de Barg zelf, zij zetten immers zelf de valstrikken uit. Als dat geen podium oplevert.

Parcours 5 kilometer

Geen opmerkingen: