zondag 18 juni 2023

Verslag van de Obbink Run in Winterswijk

De start van de 5 en 10 kilometer

Obbink Run – knappe prestaties ondanks het warm weer

Vincent te Brake van het organiserende Archeus was op de 5 km snel uit de startblokken en leidde van start tot de finish de groep lopers aan. Sjoerd Wiecherink (Doetinchem) en Christian Roeterink  (Breedenbroek) volgden op een kleine minuut.

Bij de vrouwen was Wendy van Bronkhorst uit Harreveld de eerste die de finish lijn na 5 kilometer passeerde. Zij noteerde een tijd net boven de 20 minuten en liet de concurrentie op ruime achterstand. Toch liepen Gabrielle Bruil uit Aalten (de nr 2) Anouk Zwaan uit Neede beide een nette tijd.

Pim Elferink van Cifla uit Nijmegen liep ogenschijnlijk ontspannen naar de eerste plek op de 10km. Hij had direct na de finish nog voldoende lucht voor een interview met speaker Jan ten Hagen.

Gerben Schreurs kon het eerste deel van de 10 kilometer het tempo van Pim nog volgen. Maar  Gerben, hij vierde een maand geleden nog zijn 25 jarig lidmaatschap bij Archeus, gaf aan “met dit weer liep de energie later in de wedstrijd weg” . Hij veroverde met ruim een minuut voor Ward Morsink de tweede plek.

Sandra Wassink maakte geen geheim van haar huidige vorm. De Archeus atlete liet de concurrentie op het parcours van 10 km door het Gossinkbos en onverharde wegen rond de atletiekbaan, ver achter zich.

De jeugd was te zien op de 1 en 2 kilometer. Na 100 meter op de atletiekbaan liepen zij een rondje achter de Hunenbulten, Achterweg en Bataafseweg. Aan de 1 kilometer deden 5 atleten met frame runners mee. Het parcours was voor hen extra uitdagend maar dat weerhield hen niet om in een keurige tijd te finishen.

Met deelname uit de regio en enkele deelnemers  van verder weg kan de organisatie terug kijken op een warme en geslaagde editie van de Obbink Run.

De volledige uitslagen en foto’s vindt u op www.av-archeus.nl

Geen opmerkingen: