woensdag 7 juni 2023

Ineke Graven straalt op 'haar' podium

Ineke Graven (links) op het volledig herstelde podium

Ineke Graven is een succesvolle atlete uit de A-selectie van AVA`70, die gewend is om met enige regelmaat het podium te betreden bij wedstrijden. Op 27 april jl. tijdens de Koningsloop in Aalten was het ook weer raak, toen ze na de pittige wedstrijd een prachtige 2e plaats veroverde in een hele knappe tijd van 19,37 minuten. Ineke was blij met deze prestatie en met een vreugdesprongetje nam ze haar plek op het podium in. Maar bij deze actie ging het bijna helemaal mis, want ze zakte bijkans door het ereschavot. Omdat deze actie zeker niet veroorzaakt werd door mogelijke pondjes overgewicht, moest het euvel wel een gevolg zijn van een lichte vorm van houtrot. De 2e prijswinnares schrok licht, maar liet de uitreiking van een mooie beker doorgaan zonder een spier te vertrekken.

Na de ceremonie protocollaire meldde de atlete zich echter bij de organisatie en had een even sympathieke als waardevolle mededeling. “Ik wil nog heel graag vaak op het podium staan, maar dan moet er eerst wel een kleine opknapbeurt worden georganiseerd, want ik zakte bijna door het plateau. Maar maak je niet druk… ik ga dit zelf voor jullie regelen!” Verbijstering alom natuurlijk, want als club is het natuurlijk een apart verhaal dat een prijswinnares bijna door het podium zakt en vervolgens zelf de restauratie aanbiedt. Toch is het niet helemaal bijzonder als je weet, dat Ineke werkzaam is in het familiebedrijf Graven Groep als interieuradviseur en projectvoorbereider. De activiteiten richten zich op schilderwerk, stoffering en inrichting, dus zou het oppimpen van het AVA`70-podium zeker ook gaan slagen.

Geheel volgens toezegging werd vlak voor de GTM-Loop een volledig hersteld en fraai podium afgeleverd. Ineke liet zich tijdens de wedstrijd van de zeer sportieve kant zien door de podiumplekken aan anderen te gunnen en kwam zelf, geheel volgens plan als 4e binnen. Het podium bleek zeker een blikvanger te zijn en vele winnaars en winnaressen mochten plaats nemen op het ereschavot. De sympathieke atlete zag zich de prijsuitreikingen lachend aan en besloot om bij de Grachtenloop weer vol gas te geven. Ineke Graven scoorde tijdens deze populaire doordeweekse wedstrijd op de 10 kilometer een prachtige tweede eindtijd met een fraaie 41,06 minuten. Zo kon het dus gebeuren, dat Ineke op een mooie woensdagavond in Bredevoort schitterde op ‘haar’ eigen podium!

Uiteraard wil AVA`70 bij dezen alsnog de Graven Groep in het algemeen en Ineke in het bijzonder hartelijk danken voor het opknappen van het podium. (FR)

Geen opmerkingen: