woensdag 7 juni 2023

Verslag van de 6e Grachtenloop in Bredevoort 5 km - 24.02 min - 4e plaats M60

De foto geeft de wedstrijd een beetje weer!

Kwam vorig jaar tijdens de Grachtenloop de regen nog met bakken naar beneden en zat er genoeg zuurstof in de lucht voor een mooie tijd, dit jaar is het wel anders. Een erg warme en zwoele avond met een record aantal lopers dat aan de start staat van de 6e editie. Sommige atleten vinden dit warme weer heerlijk maar voor mij mag het tijdens een wedstrijd wel iets minder warm zijn, aan de andere kant zullen er meer lopers last van hebben. De wedstrijd is de eerste zomeravondloop dit jaar van AVA'70, op 11 juli volgt nog de Walfortloop en op 22 augustus de Twee Bruggenloop.

Stiekem heb ik de tijd van vorig jaar (23.03 minuten) nog in mijn achterhoofd zitten maar na een goede kilometer weet ik al beter. Die tijd zit er vanavond niet in en ik probeer maar in een goed tempo met de meute mee te rennen. Links en rechts word ik ingehaald door verschillende atleten en heel af en toe kan ik er zelf eentje voorbij gaan. Ik ben al gauw wat minder geconcentreerd en als het niet helemaal gaat zoals je wilt, ga je ook nadenken onder het lopen. Halverwege de Slingeplas denk ik al bij mezelf was ik maar bij de finish en hoe heb ik ooit enkele marathons kunnen lopen.

Gestaag loop ik verder en aan het eind van de Gracht hoor ik van verschillende kanten mijn naam roepen, dat doet me goed. Aan de andere kant van de weg gaan de eerste lopers al over de finish, terwijl ik het hele stadje Bredevoort nog door moet slakkeren. Het 4 kilometer punt op de Markt passeer ik in 19.27 minuten en net voor de Ambthuiswal staan er gelukkig enkele mensen water uit te delen, waar ik dankbaar gebruik van maak. 

Na 't Zand gaan we de Hozze in en als we die gehad hebben lopen we al weer bijna in de richting van de finish. Kon ik er vorig jaar nog een mooie eindsprint van maken, dit jaar blijft het tempo de hele wedstrijd ongeveer gelijk. Bijna een minuut later kom ik over de finish, krijg een medaille omgehangen en plof ik iets verderop neer op een bankje. Wat kan hardlopen toch mooi zijn, als alles goed gaat. Maar soms gaat het net even anders en misschien is dit het ook wel!

Geen opmerkingen: