zondag 14 september 2008

23e Bridge to Bridge loop in Arnhem 10 km – 38,08 min – 11e Plaats

Weer terug in de stad Arnhem
Ik heb dit jaar voor de vierde keer aan de Bridge to Bridge loop in Arnhem meegedaan maar ik had er nog nooit een tien kilometer gelopen. Maar dit jaar stond deze afstand op het programma van het Gelders Looppaspoort.

Samen met Henk Lammers en Marco van Rijs staan we om 15.15 uur, met ruim 1400 andere atleten, aan de start voor het Provinciehuis op de Markt. Net voor de eerste kilometer lopen we de Nelson Mandela brug op. Aan het einde van de brug draaien we met een scherpe bocht naar links en blijven we met de atleten van de tien kilometer over. De deelnemers aan de vijf kilometer slaan rechtsaf. We lopen onder de brug door het prachtige natuurgebied Meinerswijk (zie foto) in. 

Rond de vijfde kilometer moet ik een mooi groepje laten lopen. In dit groepje loopt ook met mijn concurrent voor het Gelders Looppaspoort Dick Leseman en ik zie al snel dat hij vandaag een betere vorm heeft en soepeler loopt dan ik. Toch blijf ik nog een aantal kilometers zo’n tien seconden achter hem lopen. Na de Drielse dijk lopen we naar de tweede Bridge, de John Frostbrug. Ik moet steeds harder werken om mijn tijden onder de vier minuten op de kilometer te houden maar in de verte zie ik de kerk op de Markt alweer liggen en dat stimuleert me toch wel weer wat. 

Op de brug haal ik de laatste lopers van de vijf kilometer in maar Dick loopt steeds verder bij me weg. Ik kom als 11e over de finish in een veld van ruim 800 deelnemers! Mijn tijd is 38 minuten en 8 seconden. Henk Lammers wordt 98e (44,41 min) en Marco van Rijs 173e (46,45 min).

 natuurgebied Meinerswijk

Geen opmerkingen: