vrijdag 26 september 2008

Klim Clinic Achterhoek

Op het kaartje de hoogteprofielen van de Posbankloop, de Zevenheuvelenloop, de MontferlandRun en de Holterbergloop
De Zevenheuvelenloop en de MontferlandRun zijn prachtige en daarom ook populaire hardloopevenementen. Het specifieke karakter van beide evenementen is het heuvelachtige parcours. Dat maakt het ook extra pittig. Speciaal voor de hardloper die zich hierop wil voorbereiden organiseert DE LOPER een klim clinic.

Een heuvelachtig parcours is een extra uitdaging. Dat is ook het succes van wedstrijden zoals de Posbankloop, de Zevenheuvelenloop en de Montferland Run. Lopen over de toppen van je kunnen, noemt Henk Bruggeman het, die drie jaar geleden te rade ging bij bergloopspecialist Theo van Maanen. Theo nam de uitnodiging aan om mee te werken aan clinics, specifiek ter voorbereiding voor het wedstrijden in heuvelachtig terrein.

In oktober en november kun je op zes zondagen trainen om een betere loper of loopster te worden. Het programma is globaal onderverdeeld in zes onderwerpen waarmee per keer een accent wordt gezet. Die onderdelen zijn: Techniek, Kracht, Coördinatie, Tactiek, Warming up en de wedstrijd.

De trainingen vinden voornamelijk plaats op een zachte ondergrond. Iedere training bestaat uit een warming up, losmakende oefeningen, de kern waarin specifiek word getraind op één van de hiervoor genoemde onderwerpen en de cooling down. Het accent zal dit jaar meer komen te liggen op kracht en coördinatie. Dat betekent dat je ook op een vlak parcours zult merken dat je beter gaat lopen. De klim clinic is bedoeld voor lopers met enige ervaring die in ieder geval 10 kilometer aan een stuk kunnen hardlopen.

De clinic wordt gehouden op zondag 5, 12, 19 en 26 oktober en zondag 2 en 9 november. 16 november is er geen training ivm de Zevenheuvelenloop. Zondag 23 november wordt het parcours van de Montferland Run verkend. De training start steeds op zondagmorgen om exact 09.00 uur vanaf de parkeerplaats van 't Peeske in Beek (gem. Montferland). Zorg dat u op tijd bent, ook om te kunnen parkeren. Er is geen kleedgelegenheid en geen sanitaire voorzieningen.

Schrijf nu in op Inschrijven

Deelname aan de clinic kost € 40,-. Voor dat bedrag krijgt de deelnemer een informatieavond, zes trainingen onder deskundige begeleiding, verkenning van het parcours, een functioneel loopshirt ter waarde van € 30,- en een gratis schoenadvies van Run2Day in Arnhem.

Inschrijven voor de wedstrijden dient u zelf te verzorgen. Wel bieden wij op de dag van de wedstrijd in samenwerking met Volvo Harrie Arendsen de ontvangst bij cafe De Snor in 's-Heerenberg.

Ter voorbereiding op de Klim Clinic organiseert DE LOPER in samenwerking met Run2Day Arnhem een informatie-avond. Deze informatie-avond wordt gehouden op woensdag 1 oktober, bij Volvo Harrie Arendsen aan de Transportweg 23, 7007 CL te Doetinchem. Aanvang 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur). U krijgt informatie over de techniek van het hardlopen, schoenen en kleding. Bovendien is er een gezellige quiz waarmee u een paar hardloopschoenen kunt winnen.

Voor meer informatie kijk op DE LOPER

Geen opmerkingen: