zaterdag 29 november 2014

Aalten 4e Boekelder Cross 5 km -19.45 min - 4e plaats M45

Nummer 0
Net voor de eerste wedstrijd van de Boekelder Cross komt Marco van Rijs me melden dat ik dit jaar met het nummer 0 mag starten. Nu heb ik al veel startnummers bij wedstrijden gehad maar deze ontbreekt nog op mijn lijstje en ik weet niet goed wat ik er van denken moet. Als ik in Wikipedia kijk naar het getal 0 lees ik dat het getal zijn oorsprong vindt in het Latijnse woord nullus, wat geen betekent. In België wordt het getal 0 als zowel positief als negatief beschouwd en in Nederland als niet positief en niet negatief. Het wordt er voor mij allemaal niet duidelijker op. Toch vindt ik het ook wel mooi om met dit nummer te mogen lopen en ik heb er in de afgelopen weken verschillende leuke reacties over gehad. 

Voor de start van de 4e en laatste wedstrijd van de Boekelder Crosscompetitie sta ik op een mooie 3e plaats bij de Mannen 45, maar als het een beetje tegen zal zitten kan het zelfs nog een 6e plaats in het eindklassement worden. We gaan gewoon van start en zien het wel. In de vorige drie wedstrijden was ik iedere keer iets sneller maar dat zit er vandaag net niet in. In een tijd van 19,45 minuten kom ik over de finish, iets langzamer dan de laatste weken.

Over het algemeen ben ik dik tevreden over de vier crossen. Vier keer kan ik onder de 20 minutengrens (19.58-19.41-19.38-19.45 min) lopen maar wat ik vooraf al een beetje zag aankomen gebeurd. Een 6e plaats in het eindklassement is mijn deel, Clemens Wekenborg, Wim Helmink, Wim Brinkman, Patrick Ikink en Friedhelm Betting waren dit jaar beter!

Ina heeft zich in de afgelopen week op de training verstapt en kan hierdoor vandaag niet mee doen. Ze eindigt op een mooie 9e plaats in het eindklassement bij de vrouwen M45 en Tom kan zelfs nog weer enkele seconden van zijn snelste tijd afhalen (20.18 min) en komt op een 9e plaats in het klassement.

Geen opmerkingen: