dinsdag 25 november 2014

Gerrit D

Gerrit D
Al lange tijd zit ik niet goed in mijn vel. Ik vraag me ook al maanden af waar dat van komt en kreeg maar geen antwoord op deze vraag. Lag het aan mijn werk? De laatste tijd is het erg druk op het werk dus dat zou best kunnen. Maar toch dacht ik niet dat mijn gevoel van onbehagen daaraan te wijten zou zijn. Lag het aan mijn thuissituatie? Ook daar is het erg druk, 2 kleine kinderen die heel lief zijn maar toch ook wel veel tijd en energie kosten! Maar nee, daar lag het toch ook niet aan. Ik bleef maar met het gevoel zitten. Er was iets mis maar kon er geen vinger op leggen. Ben vorige week vrijdag speciaal naar het sportcafé gegaan om antwoorden te krijgen. Misschien konden de vedettes die daar bij elkaar waren voor antwoorden zorgen. Ondanks dat het een erg leuke avond was ging ik toch ietwat teleurgesteld weer naar huis. Nog steeds geen antwoorden!! 



Maar op een heel onverwachts moment drong het tot mij door wat het probleem is. Ik zat met Wim B in de auto en we waren op de terugweg van  een mooie wedstrijd in Twente. Toen kregen we het over Gerrit D, de enige echte vedette van AVA. Hij kwam ter sprake en ineens bij de naam Gerrit D begon ik helemaal te gloeien! Ineens besefte ik waar de spreekwoordelijke schoen wrong. Ik miste Gerrit D!! Gerrit D, de enige echte reden dat ik 4 jaar geleden lid ben geworden van AVA 70. Men vroeg mij wel eens waarom ik vanuit Groenlo helemaal naar Aalten reed om daar te gaan lopen bij AVA. Ik verzon dan wat redenen zoals de goede sfeer, de professionele begeleiding en al de leuke wedstrijden die zij organiseerden. Was natuurlijk allemaal onzin!! 
 
De enige reden dat ik lid ben geworden van AVA was en is Gerrit D. Had ooit in Groenlo vernomen dat er een gigantische vedette actief was bij AVA. In Groenlo namen de verhalen over Gerrit mythische  proporties aan. Daar wilde ik bij in de buurt lopen. Toen hij ons tijdens een beroemde loop door het Korenburgerveen ogenschijnlijk verkeerd liet lopen. Bleek dat achteraf helemaal nier per ongeluk gebeurd te zijn. Het was een blijk van zijn genialiteit!!! Met opzet had hij ons verkeerd laten lopen zodat we later tijdens wedstrijden dieper dan diep zouden kunnen gaan. Het was gewoon een training om mentaal harder dan staal te worden!! 
 
Mijn hart kromp ineen toen hij ooit publiekelijk door Wim B terecht werd gezet. Wat deed mij dat pijn. Een  geniale vedette als Gerrit die te kakken werd  gezet als een schooljongen!! Beste mensen ik mis hem, heb geen inspiratie meer zo. Merk dat ik het laat lopen zo, geen drang meer om me te zetten om toch maar weer naar Aalten te rijden. Gerrit, alsjeblieft, kom terug. Mijn loopleven heeft geen zin meer zo zonder mijn grootste inspiratiebron! Wim B, Theo S, allemaal goedwillende en enthousiaste trainers maar er gaat echt niks boven jou!! Zij zouden nog niet eens jouw veters mogen strikken. Please, Gerrit ik smeek je , laat je gauw weer zien ik mis je.



Sportieve groet,

Dirk-Jan Robbe

3 opmerkingen:

Marco zei

Ik heb hem wel gespot, volgens mij op het Boekeldercross terrein..

Gerrit zei

Goed gezien Marco, ik was zaterdag verkeersregelaar.

Dank voor het mooie artikel Dirk-Jan. Ik ben de laatste tijd weinig bij AVA geweest door mijn blessure en we weten allemaal hoe perfect de reis naar Athene was geregeld. Dat benam me ook de zin om met AVA te trainen. Nu Athene ook voor mij een groot succes is geweest, mede dankzij de fantastische groep waarmee ik wel mee mocht (we hebben derde Kerstdag al een reunie) zal ik binnenkort ook weer bij AVA te bewonderen zijn. Waarschijnlijk aanstaande dinsdag al. Als je zaterdag goed oplet, sta ik weer ergens langs de kant met een oranje hesje aan!
Hoe is het trouwens met de Bolle van Grolle zelf?

Erwin Wamelink zei

Prachtig verhaal Dirk-Jan. Ik vond je de laatste tijd al wat nors en nukkig, maar dit verklaard een hoop. De reactie van Gerrit D. is van even hoge kwaliteit.

Ik ben voorstander van politiebewaking voor onbepaalde tijd. Zodat de trainingen van de A-groep veilig blijven verlopen. Theo moet de komende tijd niet alleen als trainer aan de slag, maar ook als bemiddelaar. Sterkte en succes Theo.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!!!