zondag 9 november 2014

Verslag en foto's van de 1e Slingetrail in Winterswijk

Mischa Visser, links op de foto
Trailfotograaf Mischa Visser heeft vandaag ook meegedaan aan de 1e Slingetrail in Winterswijk. Het was de bedoeling dat hij de 8 kilometer zou lopen en de andere afstanden zou fotograferen.
Dat liep vandaag allemaal net iets anders dan gepland. Ik was van plan foto's te gaan maken op de Slingetrail in Winterswijk. De starttijden lagen mooi uit elkaar en in mijn planning was precies ruimte om zelf aan de 8km trail mee te doen. Ik moest dit weekend toch nog even lopen, dus ik dacht dat mooi te kunnen combineren. Omdat de 8km en 18km tegelijk startten en ik niet wist wie welke afstand liep heb ik de eerste kilometer de kopgroep gevolgd. Bij de splitsing bleken zij allemaal de 18km te lopen, dus rechtsaf op kop. Gert (van de foto) wist aan te sluiten, maar verder liep niemand in de buurt. Rustig doorgelopen en ontzettend goed op bordjes en lintjes gelet, want ik heb genoeg ervaring met fout lopen en op kop gaat dat nog een stuk makkelijker.
Netjes de route en bordjes gevolgd, maar vreemd genoeg kwam er geen 2de splitsing. De kilometers tikten weg en we kregen steeds meer het gevoel dat we verkeerd zaten. Hadden we ondanks alles toch een afslag gemist? Een ding wisten we wel, die koppositie waren we wel kwijt. Na het zware stuk (voor ons kilometers 6 en 7) het tempo wat laten zakken en rustig doorgelopen. Gert een beetje door de laatste kilometers heen moeten slepen en in de buurt van de finish afgesproken dat we samen over de streep zouden gaan. We dachten dat we de laatste waren die zouden finishen. Eenmaal aan de finish kregen we te horen dat we de eerste waren van de 8 kilometer. Ehm, wat? Iedereen bleek fout te zijn gelopen en ruim 13 kilometer te hebben gelopen. Er bleek een (niet onbelangrijk) bordje te ontbreken waar de 8km lopers hadden af moeten slaan. Wel een beetje apart om op deze manier op het podium te komen, maar zoals de organisatie al zei: 5 gratis kilometers. En het waren 5 mooie glibberige kilometers! Helaas door het avontuur geen foto's kunnen maken, maar ja... met een gedeelde eerste plaats het podium op, dat maak je ook niet elke dag mee.

fotoalbum AVA'70

1 opmerking:

Geert zei

Gefeliciteerd Mischa met je eerste plaats