zaterdag 9 januari 2016

AVA'70 haalt kerstbomen op in Aalten

Ruim 1160 kerstbomen zijn er opgehaald
Zaterdag 09 januari jl. meldden zich vanaf een uur of half 9 de eerste vrijwilligers in het clubhuis van AVA`70. De buitengewone activiteit die voor deze ochtend op de kalender stond, was het inzamelen van de kerstbomen in de kern van Aalten. Het peloton van maar liefst 53 vrijwilligers, bestond uit chauffeurs en sjouwers. Opvallend was dit keer ook het grote aantal jeugdleden dat de handen uit de mouwen wilde steken.

Na de koffie en thee, nam chef d`organisation, Gerben Duenk het woord, gaf de nodige instructies en verdeelde de club. Het sprokkelgebied was opgesplitst in 12 routes en na het aanhoren van de reglementen waaierde de groep uiteen. Alle straten, lanen, pleinen en stegen werden nagelopen en elke kerstboom werd met gejuich bij kop of kluit gepakt en op de aanhanger gekieperd. Eenmaal volgeladen werd de vracht afgeleverd en geteld bij Aalbers. Opvallend was het aanbod van kerstgroen, dat werd aangetroffen, variërend in grootte, maar zeker ook in kleur. Mooie groene exemplaren lagen erbij, maar ook foeilelijke bruine struiken. In sommige straten lagen de kerstbomen keurig bij elkaar, maar af en toe was ook enig speurwerk noodzakelijk. Nadat elke route meerdere malen was afgelegd en (bijna) elke boom een andere bestemming had gekregen, zette het weer koers richting het clubhuis, waar de cateringservice zorgde voor koffie, broodjes en soep voor de kerstboomsjouwers. 

Een telefoontje naar de centrale van de innameplaats leverde op, dat AVA`70 ruim 1160 kerstbomen had “ gescoord” en dat is een prachtig aantal. AVA`70 wil dan ook iedereen, die één of zelfs meerdere kerstbomen beschikbaar heeft gesteld, bedanken voor de sponsoring van onze clubkas!
Kasbeume ophalen in Aalten

Geen opmerkingen: