vrijdag 29 januari 2016

Voorloper 26e Survival van Gendringen

Klaar voor de start

Enkele weken geleden werden wij benadert door de organisatie van de survival in Gendringen met de vraag of er nog belangstelling was om als voorloper mee te helpen bij de wedstrijd. Vorig jaar hebben dit een aantal atleten al ook gedaan en al snel hadden we weer een aantal enthousiaste lopers gevonden, die dit klusje wel op zich wilden nemen. Op vrijdagmorgen zijn Geert Wevers en Wim Brinkman als eerste, richting Gendringen gegaan waar we ons op de atletiekbaan van Atletico '73 moesten melden bij de organisatie.

In de auto hier na toe kwamen we al verschillende hindernissen tegen en we waren al blij dat we alleen maar de route hoefden te lopen en niet de hindernissen moesten doen. Na een korte uitleg over de route, het nemen van wat foto's en een kop koffie zijn we ongeveer 15 minuten voor de eerste loper op pad gegaan. Bij de eerste hindernis dachten we in onze overmoed, dat we die wel even mee konden pakken, het was namelijk een "simpel" klimhek. Bij de laatste balk maakte Wim echter al een flinke duikeling en daar mee was dat hindernis gevoel ook direct weer weg. Gelukkig konden we onze weg goed vervolgen en op een paar slootjes na alles kunnen lopen. Bij de hindernissen over de beek, namen wij de alternatieve route, veilig over de brug

Halverwege het parcours moesten we eigenlijk over boomstammen het water over of een stukje terug lopen. Geert was verstandig en liep terug maar Wim meende  toch weer om de hindernis te moeten nemen. En gelukkig ging het dit keer goed en kwam hij droog aan de overkant. Na goed 1 uur en 20 minuten waren we weer terug bij de finish en gelukkig zijn we niet ingehaald door de eerste survivalatleten.

Na een lekker broodje en een warme douche zijn we nog even op de terug weg wezen kijken bij enkele hindernissen. Diep respect voor deze atleten, hangend in de touwen over het water, gelukkig droog aan de overkant en dan toch maar weer de beek in want de route gaat onder de brug door. Wij hadden het al koud van het kijken, maar de atleten doen gewoon het shirt uit en in hun blote buik gaan ze tot de kin in het water. Maar ook al is het een wedstrijd, men helpt elkaar netjes de kant op en gaan ze gezamenlijk op weg naar de volgende hindernis. Al met al een geweldige ervaring en hopelijk zijn we volgend jaar weer van de partij.

Sportieve groet, Wim Brinkman

uitslagen

site organisatie
Bijna tot hun kin in het water, boven op de brug Wim Brinkman

2 opmerkingen:

Geert zei

We hebben mooi geluk gehad met het weer gisteren, Andre en Dennis 'holt het neet droge'

theo stronks zei

Wim kijkt op de brug net alsof hij er zo in wil springen,brrrrrrrrrr.
Klasse jongens om dit te doen.