zaterdag 9 februari 2019

De halve of de hele marathon?

Loop eerst een aantal halve marathons alvorens je aan het grote marathon avontuur begint
Laten we eerlijk zijn: Je hoeft geen marathon gelopen te hebben om jezelf een echte hardloper te noemen. Iedereen die zijn loopschoenen regelmatig aantrekt om een paar kilometer te gaan lopen mag zich een hardloper noemen.

Het lopen van een marathon is voor veel lopers het ultieme doel. Het lopen van halve marathon is ook een prima prestatie en in vele opzichten een veel gezonder doel. Als je toch een marathon wilt gaan lopen wees dan verstandig genoeg om eerst een aantal halve marathons te lopen alvorens je aan het grote marathon avontuur begint.

We zullen je eens paar redenen geven waarom je beter eerst halve marathons kunt lopen.

1. Om ervaring op te doen moet iedere loper op zijn minst een paar halve marathons gelopen hebben alvorens je de hele marathon gaat lopen.

2. Je hebt minder kans op blessures daar de belasting minder uitputtend is.

3. De man met de hamer die ergens na de 30 kilometer voor je klaar staat, kom je op de halve niet tegen.

4. Je herstelt vele malen sneller van een halve dan van een hele marathon. Meestal kun je de volgende dag al weer wandelen en dribbelen.

5. Je hoeft in de voorbereiding geen lange duurlopen van meer dan 25 kilometer te lopen. Duurlopen van 15 tot 22 km lopen volstaan.

6. Door de pijn en vermoeidheid van een halve marathon  denkbeeldig te verdubbelen krijg je wel een goed idee wat een hele marathon inhoudt.

7. Men heeft nog nooit gehoord van een post- halve marathon depressie, wel van een post- marathon depressie.

8. Ach, we zijn tenslotte toch Nederlanders... , de deelname kosten zijn veel lager dan bij een hele.

9. Hoe het je ook bekijkt, het is wel een "halve" met 21 echte kilometers, dat is niet gering!

10.Je hoeft niet, zoals bij het lopen van een hele marathon, geen 3 tot 4 maanden te wachten voordat je weer een volgende halve marathon kunt lopen (bron)

Geen opmerkingen: