Chocolade kan je loopprestaties gunstig beïnvloeden |
Vitamines
en mineralen
Donkere chocolade (70-85%
cacao) bevat oplosbare vezels, vitamine D, ijzer (67% van de ADH), manganese
(98% van de ADH), koper (89% van de ADH) en magnesium (58% van de ADH). Al deze
bestanddelen heeft je lichaam nodig om vitamines, enzymen en hormonen te
produceren en ze ondersteunen je bloedcirculatie, vochthuishouden en
spierwerking. Allemaal belangrijk om goed te kunnen lopen!
Verlaagd
risico op hartziektes
Net als groene thee is donkere
chocolade rijk aan anti-oxidanten (flavonoïden). Deze beschermen je cellen
tegen aanvallen van vrije radicalen, wat kan leiden tot hartziekten. Met een
gezond hart leef je niet alleen langer, het is ook veiliger om mee te sporten.
Betere
bloedcirculatie
Donkere chocolade eten zorgt
voor een betere bloedtoevoer naar je hart en verlaagt op die manier je
bloeddruk. Door de verbeterde bloedcirculatie krijgen je spieren meer bloed en
dus ook zuurstof, waardoor je langer kan sporten.
Goed
voor het herstel
Je hebt het misschien al eens
gehoord: chocolademelk is het ideale hersteldrankje voor na een intensieve
duurtraining. Dit komt door de hoge concentratie van water, eiwitten én
koolhydraten. Met andere woorden: chocolademelk zorgt voor rehydratie,
spierherstel en nieuwe energie.
Sterke
spieren
Een Canadees onderzoek heeft
uitgewezen dat lopers die na het sporten chocolademelk drinken beschikken over
sterkere, lenige spieren. Hierdoor zijn ze goed beschermd tegen blessures en
kunnen ze beter presteren (bron)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten