zondag 24 februari 2008

Gendringen 27e Engbergenloop – 5.631 meter – 20,52 min – 1e Plaats M40

Met Gerrit Ormel op het podium
Regende het vorig jaar nog de hele morgen voor de wedstrijd waardoor het in het bos wat glad en glibberig was, dit jaar was het ideaal loopweer. Gelijk in het begin van de wedstrijd nam Tijs Groen al een beslissende voorsprong die hij gedurende de wedstrijd alleen maar verder uitbouwde. Daarachter streed een groepje van acht personen, met onder andere Gerrit Dijkslag, voor de tweede plaats. In het derde groepje liepen Sandra de Jonge, Robert Temming, Gerrit Ormel, Peter Wissing, Jos Slutter en ik de eerste kilometers ongeveer gelijk op. In het Engbergse bos probeerde ik steeds heuvelop wat te versnellen waardoor de groep steeds verder uitdunde. Op een gegeven moment kwam ik alleen met Sandra de Jonge te lopen waarbij we beide ons kopwerk deden.

Toen we het Engbergse bos verlaten hadden en we weer in de richting van de atletiekbaan gingen, kon ik haar ook niet meer bijhouden. Bij de finish had ze een voorsprong van vijf seconden op me. Doordat ik de hele week met de trainingen al een zwaar gevoel in de kuiten had, was ik vanmorgen benieuwd hoe het zou gaan. Met mijn tijd van 20,52 minuten was ik bijna een minuut sneller dan vorig jaar en dus bijzonder tevreden. En zo moeilijk het soms van de week bij de trainingen ging, zo gemakkelijk ging het vanmorgen. Samen met clubgenoot Gerrit Ormel en Peter Wissing kwam ik dan ook op het podium terecht.

Overige uitslagen clubgenoten: Gerrit Dijkslag 19.15 minuten (4e plaats), Robert Temming 21.08 minuten (10e plaats), Gerrit Ormel 21.30 minuten (2e plaats M40), Johan Assink 30.30 minuten (26e plaats M40).





Geen opmerkingen: