woensdag 30 juni 2010

Zomeravond training Vennebulten

De windmolens in 't Goor
Op deze heerlijke zomerse woensdagavond zijn we met zijn zessen om 21.00 uur gestart bij camping Goorzicht in Dale. De temperatuur is nog ruim in de twintig graden en de rode gloed van de zon is langzaam aan het onder gaan. Het doel is om ongeveer 10 kilometer in een uurtje te gaan lopen. We slaan direct linksaf de Romienendiek, in de richting van de Radstake, om vervolgens na ongeveer 500 meter rechtsaf de lange zandpaden tussen de weilanden in te lopen. In de verte hangt een luchtballon in de lucht en dat zal met dit weer een prachtige en warme belevenis zijn.

We lopen langs de achterkant van minicamping de Wolboom waar de campinggasten gezamenlijk onder een grote boom zitten te genieten van het weer. Er wordt ons nog iets toegeschreeuwd maar ik kan het niet thuis brengen. De vliegen komen ons met tientallen tegemoet maar dit went ook weer snel. Een aantal kilometers verder komen we langs de acht windmolens in 't Goor die zelfs met dit warme weer hun werk doen. Enkele fanatieke atleten trekken er zelfs af en toe nog een sprintje uit.

Na een aantal dijken (Goordijk, Prinsendijk, Engelandsdijk, Goorstegedijk) lopen we de Schapendijk op in de richting van de Schaapskooi. De schapen zelf zijn nog heerlijk aan het grazen en zijn allemaal al ontdaan van hun jas. In dit gedeelte van de Vennebulten is het prachtig lopen maar je moet goed uitkijken waar je de voeten neer zet, een ongeluk zit in een klein hoekje! Gelukkig loopt het allemaal goed af.

Na veel geslakker door de bossen gaan we over de picknickplaats naar de Pasopweg en lopen via de achterkant van de camping weer terug naar de vertrekplaats. De laatste kilometers wordt het tempo nog iets opgevoerd en het koele blikje cola na afloop smaakt dan ook heerlijk. Andre, Marco, Inez, Eric en Ingrid het was weer heerlijk lopen met jullie!(10,1 kilometer in 57 minuten).

van links naar rechts Andre, Marco, Inez, Eric en Ingrid

Geen opmerkingen: