zaterdag 5 juni 2010

Uit de oude doos 20 jarig jubileum AVA'70 in 1990

Atletiekvereniging AVA’70 viert dit weekend haar 40 jarig bestaan. Bij het jubileum in 1990 werd er onder andere een wedstrijd over 20 kilometer georganiseerd. Het bestuur bestond destijds uit: van links naar rechts Jan Navis, Gerrit Heinen, voorzitter Gerard te Brake, Sien Meinen, secretaris Ineke Wesselink en Jan te Brake

De jubilerende atletiekvereniging AVA’70 hield afgelopen zaterdag een wegwedstrijd over evenzo veel kilometers als de vereniging oud is: twintig. Start en finish waren op het AVA-terrein aan de Bredevoortsestraatweg.

Direct na de start ontstond er al een kopgroep van vier lopers. Deze kopgroep bleef het grootste gedeelte van de wedstrijd intact en de laatste kilometers moesten de beslissing brengen. Op het zware stuk langs de Misterweg met de wind pal voor, toonde Frans Bekhuis zich de sterkste en nam een beslissende voorsprong. Done Nieuwenhuis uit Groenlo werd op twintig seconden van de winnaar tweede, net voor Jeroen Evers uit Lichtenvoorde.

Voor veel AVA’70 atleten was het een goede gelegenheid om de vorm voor de marathon van Rotterdam te testen. Deze marathon wordt op 22 april gehouden en de afvaardiging van AVA’70 bestaat uit maar liefst 22 deelnemers en deelneemsters. Gerrit Huitink voltooide de twintig kilometer als eerste AVA’70 lid, op de voet gevolgd door Martin Boschker. Ans Lettink werd eerste bij de dames.

Geen opmerkingen: