vrijdag 10 januari 2014

Aankondiging van de 1e Slangenburgse Trailrun

Zaterdag 22 februari 2014 om 15.00 uur

Op zaterdag 22 februari houdt de Stichting Sportieve Activiteiten (SSAB) voor de eerste maal de Slangenburgse Trailrun. Een trailrun is een hardloop evenement dat bij voorkeur plaats vindt op onverharde paden en smalle singletracks of ook wel trails genoemd. In goede samenwerking met Staatsbosbeheer is door het landgoed de Slangenburg een uitdagende route tot stand gekomen. 

Het totale parcours is ongeveer 17 kilometer lang, waarvan 300 meter harde weg is, ongeveer 1500 meter zandweg en het overige parcours bestaat enkel uit bospaden. Om direct vanaf de start spreiding op het parcours te krijgen is er voor gekozen om in kleine groepen te starten met een tussen periode van 30 seconden. De eerste editie krijgt een recreatief karakter. Uiteraard is er tijdwaarneming aanwezig en zullen de uitslagen ook worden gepubliceerd op de website. Wel dienen de deelnemers zich te houden aan de geldende verkeersregels. 

Start en finish zijn bij de Pokkershutte in IJzevoorde, hier is voldoende kleedruimte aanwezig echter de douche gelegenheid is beperkt. De eerste startgroep wordt om 15.00 uur weg geschoten en de rest volgt volgens schema. Inschrijven geschied middels een voorinschrijving, de mogelijkheid om in schrijven op de dag zelf is afhankelijk of tijdens de voor inschrijving het maximum aantal deelnemers is bereikt. Informatie of inschrijven op: www.arbronckhorst.nl.

Naast de Trailrun organiseert de SSAB ook jaarlijks een 24 uurs adventure race, dit is een non-stop race waarbij hardlopend, mountainbikend, kanovarend de diverse checkpoints aangedaan moet worden. Deze wordt meestal in oktober georganiseerd, komend jaar zal deze voor de 5de keer worden georganiseerd. Info hierover is ook te vinden op de website.



8 opmerkingen:

Geert zei

Ik heb me ingeschreven, wie heeft er nog meer zin om mee te gaan. Laten we weer een leuke groep er van proberen te maken!

Walter zei

Ik heb me ook ingeschreven en op fb hebben zich er ook nog wat gemeld.

André en Inez zei

Wij hebben ons ook ingeschreven

Geert zei

Gerdie Duenk, Linda de Vries, Marieke Prinsen en Ingrid van Zolingen hebben zich ook opgegeven, dat wordt al weer een leuk groepje.

Gerdy zei

Zo'n loopje in zo'n mooi gebied kun je toch écht niet laten schieten. Heb me ook ingeschreven!

Marco zei

Ik ook! nu proberen mee te doen. desnoods met looprek :)

Bertil de Haan zei

Winterswijk doet ook mee !!

Geert zei

Inmiddels hebben we het maximum aantal deelnemers bereikt en is de inschrijving gesloten. We hebben alle deelnemers in kunnen delen en van een startplek/nummer kunnen voorzien.

zie voorlopige startlijst: http://arbronckhorst.nl/evenementen/Slangenburgse-Trailrun/voorlopige-startlijst.html