zaterdag 18 januari 2014

Ook tobber kan hardlopen

Henk Mengers, trainer bij Loopgroep Zandloper en Anita Eeltink van Praktijk EFT-Aalten hebben het initiatief genomen om hardlopen aan te bieden aan mensen die zich niet thuis voelen in een reguliere hardloopgroep. Dat hardlopen een gezonde sport is voor zowel fysieke als mentale gezondheid is wel duidelijk. Gezonde sportievelingen, met goed figuur en voldoende zelfvertrouwen hebben vele mogelijkheden om zich aan te sluiten bij een  loopgroep, atletiekvereniging of om gewoon de schoenen aan te trekken en voor zichzelf te lopen.
Voor mensen die tobben met gewicht, uiterlijk, ademhaling, slechte conditie , onzekerheid, of stress- gerelateerde klachten, is het niet zo vanzelfsprekend om die eerste stap te zetten èn vol te houden. Terwijl juist deze mensen veel voordeel zouden hebben van de ontspannende hardloopsport. Zowel fysiek als mentaal.Zaterdagmiddag 1 februari om 14.00 uur bent u van harte welkom aan de Akkermateweg 10 om meer informatie te krijgen over deze laagdrempelige manier van hardlopen. U kunt dan kennismaken met beide initiatiefnemers. Als u interesse heeft kunt u tevens vrijblijvend een  een korte en rustige training meemaken (loopschoenen meebrengen).
Henk is een ervaren hardlooptrainer en heeft tevens de bevoegdheid om Running-Therapie te geven (uit meerdere onderzoeken blijkt dat mensen met depressies of burn-out klachten veel baat hebben bij rustig hardlopen). Anita heeft als zelfstandig therapeut kennis en ervaring op het gebied van de mentale aspecten en beoefent zelf ook de hardloopsport.
De trainingen worden gegeven vanaf Praktijk EFT-Aalten aan de Akkermateweg 10 te Aalten. Een mooie rustige locatie in het buitengebied van waaruit ongestoord via zandwegen en een bosgebied  getraind wordt. In kleine groepjes van maximaal 6 deelnemers per begeleider, zullen Henk en Anita rustig en langzaam de training opbouwen, met persoonlijke aandacht voor elke deelnemer. Het gaat niet om snelle tijden of lange afstanden maar om de combinatie van ontspannende, gezonde loopbeweging en de bijkomende mentale voordelen.  Na de training is er gelegenheid om koffie of thee te drinken en even na te praten. Een trainingsblok duurt 6 weken en bevat ook richtlijnen voor zelfstandige trainingen op tussenliggende dagen (bron).
Voor informatie kunt u contact opnemen met:
Anita Eeltink
tel. 0655908560
e-mail: info@eft-aalten.nl
Henk Mengers
tel. 0612152304
e-mail: ghmengers@kpnmail.nl

2 opmerkingen:

Geert zei

Henk heeft inmiddels al 20 aanmeldingen voor de open dag.

Gerrit Heersink zei

Geweldigi initiatief!