zondag 23 maart 2014

Verslag en foto's van het Rondje Nederland in Arnhem

Direct na de start van Rondje Nederland vormen de beste vrouwen een kopgroep. De latere winnares Jasmijn Lau staat op de foto derde van rechts, in het gele shirt loopt Dick Leseman (foto Marc Pluim)
Tieners succesvol in Rondje Nederland
ARNHEM - Op de 5 kilometer van Rondje Nederland heersten twee talentvolle meisjes. Jasmijn Lau uit Velp werd eerste en Famke Heinst uit Spijk tweede bij het hardloopevenement in Arnhem. De beide C-junioren van Ciko'66 lieten de rest van het vrouwenveld de hielen zien.
Rondje Nederland is een hardloopwedstrijd in en rond het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Aan de dertiende editie namen zondag met bijna tweeduizend finishers een recordaantal hardlopers deel. 
Jasmijn Lau hoopte vooraf rond de 20 minuten te finishen. Op de meet was ze bijna anderhalve minuut sneller. Ze liep brutaal mee met drie toppers op leeftijd, onder wie Frank Reintjes en Chris Henet.
Bij de mannen werd de 5 kilometer een prooi voor Wilbert van Vliet uit Dreumel. Tot kilometer twee bleef de kopgroep bij elkaar, daarna liep hij weg. Zijn tijd: 16.15.​ Olaf Bos uit Dieren kwam een kleine halve minuut na Van Vliet over de streep (16.43). Arthur Schramadewerd derde in 17.09.
De Nijmeegse atleet trad ook aan op de 10 kilometer en streed tot de laatste meters om de eerste plek. Bij de doorkomst op de 5 kilometer had winnaar en clubgenoot Jay Sauer nog een ruime voorsprong. Bij de vrouwen won ook een Nijmeegse, Lucie van Genugten.
Klik op de link voor de foto's van Rob Jansen

fotoalbum

Geen opmerkingen: