zondag 30 maart 2014

Verslag van de NK Wintertriathlon in Enschede

Björn Demkes
Afgelopen zaterdag meegedaan aan de NK Wintertriathlon in Enschede aan de 1/8 afstand Sprint (5 km hardlopen, 22 km fietsen en 10 km schaatsen)

Ik had me 3 weken geleden toch ingeschreven. Ik had de nodige schaatskilometers gemaakt en daar wilde ik toch nog even wat mee doen. Laatste 2 weken nog de nodige kilometers gefietst dus dat moest lukken. Toen ik 2 weken geleden een combi training had afgewerkt kreeg ik een reactie van Björn Demkes op de Garmin ; Tow Bikkel !!. Ik schreef hierop. Björn, “je bent al aan het fietsen (en hij had mij verteld dat hij dit seizoen nog niet had geschaatst maar de schaatsen wel scherp had) en de schaatsen al scherp ook iets voor jou”. Op de eerstvolgende training toch nog maar even over begonnen en hij begon zowaar geïnteresseerd te raken. Met de opening van het Ava clubgebouw gaf hij aan dat hij zich had ingeschreven. Ik heb hem zaterdagmorgen opgehaald zodat we samen naar Enschede vertrokken.

Björn zat in de 20plus groep en startte al om 10.30 uur. Hij kwam als derde binnen na het hardlopen (5 km in 18,42). Tijdens het fietsen waren hem wel de nodige klasbakken (super tijdritfiets en bananen helmen) gepasseerd. Maar met een gemiddelde van bijna 32 kilometer (tijd 40,55) fietste hij de 22 km toch ruim naar behoren (het was zijn 1ste keer op deze “nieuwe” wielrenfiets) Hij  pakte zijn schaatsen en begaf zich nu echt op “glad ijs”. Maar gelukkig de schaatsen (Oude Vikings, geen klapschaatsen) waren echt scherp. Met een tijd van 19,43 (gemiddelde van ruim 30 km) reed hij zich naar een geweldige 39 plaats overall. (16de in de categorie 20 plus) Eindtijd 1.24.53. Super prestatie. En dat op een NK.

Ik zelf mocht om 11 uur starten. (40 plus klasse) Ik ging voor een tijd onder de 1.30 uur. Op zich een nobel streven. Maar dan moest alles meezitten. Het zat mee. Op alle onderdelen zat ik onder mijn persoonlijke richttijden. 5 km lopen  in 23,28,  22 km fietsen in 38,50 , en 10 km schaatsen in 21.35. Eindtijd 1.28.05. - 66ste plaats overall (van de 157 deelnemers). Super tevreden keerden wij huiswaarts. En Björn, met een gerichte training zit er nog wel rek in !!. Klasse gedaan man !!


Groetjes, André Balke
Andre Balke

2 opmerkingen:

Björn zei

Klasse gedaan André, was top dag, ff lekker afzien.

Katja zei

Jullie kunt ok alles, klasse sportmannen