zaterdag 8 maart 2014

Nijverdal 3e Salland Trail 25 km - 2:44:05 uur - 241e plaats

De Aaltense deelnemers aan de 25 kilometer, staand van links naar rechts: Gerben Deunk, Geert Wevers, Gerrit Heersink, Gerrit-Jan Jansen, Walter Vaags en Wim Rensink. Zittend: Katja Demkes, Ingrid van Zolingen en Marieke Prinsen. Henrie Drenthel en Heini Rave lopen de 75 kilometer!
Acht maart was het eindelijk tijd voor de derde editie van de Sallandtrail. Bij de inschrijving zaten bijna alle trailliefhebbers uit Nederland ‘s nachts achter de laptop om zich in te schrijven en de limieten op de 25, 50 en 75 km wedstrijden waren dan ook al snel bereikt. Ik had zelf het geluk dat Marco van Rijs dit voor me wilde doen. Dit succes is niet alleen te danken aan de geweldig mooie natuur waarin de wedstrijd gehouden wordt, maar zeker ook aan het enthousiasme van de organisator Bertus van Elburg en zijn team. Als er één trailrun is die bekend staat om het feit dat je er bij elke verzorgingspost helemaal in de watten gelegd wordt door vriendelijke en enthousiaste mensen dan is het de Sallandtrail.

Toen ik ‘s morgens aankwam bij zwembad het Ravijn in Nijverdal, waar start en finish was, wemelde het dan ook van de trailrunners. De helden van de 75 km waren net vertrokken om 9:00, maar ik kwam al snel vele bekenden tegen. Oost Nederland was goed vertegenwoordigd natuurlijk, maar de deelnemers kwamen dit jaar zelfs uit het buitenland, ook AVA’70 was dus in grote getale aanwezig. Erg gezellig dus voor de start, de start van de 25 km is om 10.15 uur. Het dreigde een fantastische voorjaarsdag te worden, met temperaturen tot een graad of 18, lekker in de korte broek en t-shirt lopen.

Na de start konden we meteen kennismaken met die heuvelrug door in een lange file de heuvel bij het Ravijn te beklimmen. De 25 kilometer zijn relatief makkelijk, maar we zouden ons niet laten verleiden om te snel van start te gaan. Bij de eerste verzorgingspost namen we rustig de tijd om te genieten van vlaai, cola, wat winegums en wat voor lekkers er verder nog te snaaien viel. Het terrein was niet echt heuvelachtig en ook niet zo modderig als vorig jaar, maar de vele boomwortels maakten het er niet makkelijker op. De zon scheen flink, maar stond ook laag waardoor het af en toe wat verblindend was. Regelmatig hoorde en zag ik dan ook medetrailers struikelen en vallen, maar gelukkig meestal zonder gevolgen. 

Een paar kilometer voor de finish moeten we eerst nog even de grote zandkuil door. Altijd een mooi fotomomentje en ook deze keer waren er weer meerdere fotografen aanwezig. Mijn doel voor vandaag was lekker rustig lopen, genieten, af en toe een fotootje maken en binnenkomen binnen de 2:45 uur en dat is prima gelukt!
Even met Gerben Deunk naar de Kiekjesdief zwaaien
Pauze moment
Gerben Deunk, Ingrid van Zolingen en Geert Wevers

Geen opmerkingen: