dinsdag 11 augustus 2015

Gerrit Dijkslag loopt Gouden Pijl Loop in Emmen

Gerrit Dijkslag verscheen in een gewone korte broek aan de start in Emmen
Emmen is eens per jaar het middelpunt van sportminnend Nederland en ver daarbuiten. Op de 3e dinsdag na de Tour de France vindt in Emmen een van de grootste wielercriteriums van Nederland plaats: De Gouden Pijl.

Tegelijkertijd werd afgelopen dinsdagavond de Gouden Pijl Loop gehouden in het centrum van Emmen. Er werd over een nieuw parcours gelopen, bochtig en met de nieuwe Hondsrugwegtunnel als lastig ingrediënt. Doordat de afstand 4 Engelse Mijl was werd het parcours drie keer gelopen en het benauwde weer maakte het de lopers niet makkelijk.

AVA’70 atleet Gerrit Dijkslag was één van de deelnemers en kwam er in Emmen achter dat hij zijn hardloopbroek was vergeten. Na drie keer zijn tas op kop te hebben gezet, bleek het sportbroekje er nog niet in te zitten. Maar Gerrit is niet voor één gat te vangen en liep de 6,4 kilometer in zijn korte broek. Zijn tijd was 23,27 minuten, wat goed was voor een 6e plaats in zijn klasse. Na bijna 700 wedstrijden te hebben gelopen, was hem dit nog nooit overkomen!

Klik op de link voor alle uitslagen