vrijdag 14 augustus 2015

Wanneer ken je iemand?

Jan Wevers

Wanneer ken je iemand…?

Als je lid bent van dezelfde vereniging? En in dezelfde trainingsgroep zit? Op de baan kwam hij me altijd hard voorbij gerend. Vooral zijn rug was mij dus bekend.

Een klein jaar geleden begonnen we samen aan een marathontraining. Mijn eerste. Zijn zoveelste. Met 6 lopers en vrijwel zoveel eega’s samen naar Athene. Voor De Marathon. Geweldig gezellig. Dan leer je elkaar wel beter kennen.

Dan blijkt de bescheiden varkensboer ook een vriendelijke hardloopvriend. Iemand met passie voor zijn vak en sport. Die tevens, samen met zijn vrouw, met veel warmte en aandacht een zorgboerderij runt. Bovendien een gezellige prater, aandachtige luisteraar en enthousiaste motivator. Die kanten kende ik nog niet.

Na de marathon gaat het lopen vaak even naar een lager plan. Je lichaam moet herstellen. En je denkt even na over je volgende uitdaging. Soms een week, soms een maand en soms gewoon nog wat langer. Zo gaat dat. Daar maak je je niet ongerust over.

Een paar maand geleden roept de trainer de groep bij elkaar. Het gaat niet goed met hem. Erg slecht zelfs. Geen kans op genezing. BAM!

Jan, het spijt me dat je er niet meer bent. Ik had je graag veel langer gekend.

Walter Vaags

Geen opmerkingen: