dinsdag 25 augustus 2015

Verslag van de 4e Twee Bruggenloop in Winterswijk - deel 2

Robin Rietman (links) 2e op de 6 kilometer en maatje Luuk Siemes 3e op de 10 kilometer
Remi Rondeel toont ware kracht in Twee Bruggenloop en wint

Door Benno Stevering

WINTERSWIJK – Remi Rondeel van t Argo Topteam uit Zelhem won dinsdagavond de tien kilometer in een tijd van 34.23 minuten tijdens de  goed georganiseerde Twee Bruggenloop campingloop die voor het eerst op het programma stond. Hiermee rekende hij af met Lars Duistermaat van Archeus uit Winterswijk die gedurende de eerste drie kilometer flink tegenstand bood. Hierna zakte het tempo van Lars wat in, toonde Remi zijn kracht en trok in rap tempo door richting finish.  ’’De eerste kilometers gingen hard. Ik had een zware werkdag gehad als monteur in de fabriek. Het pad langs de Slingeplas was spekglad. Op het vals plat omhoog kon ik voorbij Lars komen en verrichte verder alleen het kopwerk. Uiteindelijk ging het lekker en ben ik tevreden met het eindresultaat.

’’ Rondeel maakt onder de hoede van trainer Stefan Scanu een uitstekend seizoen door. Duistermaat die een zestal mooie vakantie- en traningsweken genoten had, noteerde in zijn eerste wedstrijd sinds juni een tijd van 34.45 minuten.  Sandra Wassink liet in haar vijfde week van het schema voor de marathon van Amsterdam (oktober 2015) van zich spreken met een zege bij de vrouwen in 42.46 minuten. Zerline de Boer van Av VN werd op afstand de tweede dame in 45.50 minuten en Gerdy Hoornenborg van AVA'70 werd derde in 46.25 minuten. 

De traditionele zes kilometer werd een prooi voor clubgenoot Bob te Lindert uit Heelweg in 20.17 minuten. De student werktuigbouw 2e jaars: ’’Het gaat weer de goede kant op na mijn liesblessure. Ik heb ook veel baat bij de begeleiding van fysiotherapeut Dimitri Stefas met individuele krachttraining. Onlangs verbeterde ik mijn pr op de 1500 meter naar 4 minuten rond en op de drie kilometer naar 8.47 minuten. Op het NK in juli werd ik derde op de drie kilometer. Tijdens de Twee Bruggenloop had ik wat last van mijn buik maar ik wist de wedstrijd alleen te controleren.’’  Het parcoursrecord van Mark te Brake die herstellende is van een blessure bleef bij de mannen intact. Robin Rietman van Atletico’73 had net als Te Lindert last van zijn maag en moest bakzeil halen maar nam genoegen met een tweede plek in 21.32 voor veteraan Gerrit Dijkslag van AVA’70 uit Aalten, lid van de organiserende vereniging. 

De snelste dame Lisa te Molder uit Zieuwent bewees met 22.56 minuten dat ze goed in vorm is en veel baat had aan haar heuveltraining langs viaducten en de Lochemse Berg. ”Dit is een verbetering van het record op de zes kilometer. Ik kon goed geconcentreerd lopen en opende snel. In het Duitse Hamminkeln liep ik onlangs een nieuw persoonlijk record van 18.30 minuten. Ik train vijf keer per week met veel plezier. Hier ben ik bijzonder blij mee. Mijn vorige pr liep ik in de Kramprun vorig jaar met 18.38 minuten. Daar zal ik dit keer regionale toppers tegenkomen waaronder Eline de Jong, Marije Peters en Mariska Duete.’’ In Winterswijk pakten survivalatlete Cindy Brusse en Naomi van Hierden van Argo de andere twee podium plekken. 

De Twee Bruggenloop werd aaneengepraat door commentator Harry Striekwold. De organiserende atletiekvereniging AVA’70 kreeg voor alle afstanden in totaal 378 deelnemers aan de start. Voor de meeste van de winnaars in de Twee Bruggenloop (Bob te Lindert, Remi Rondeel, Lars Duistermaat en Lisa te Molder) betekent het vorm vast houden en straks knallen in de Toprun van de Kramprun in Varsseveld op 12 september. Pieken tijdens hun deelname is het doel. 

Gerrit Dijkslag, medeorganisator van de Kramprun geeft aan dat hij wel begrijpt dat velen daar aan de start willen staan. ’’Het is iets magisch en deelname geeft een enorme adrenaline en unieke gelegenheid voor deze regionale lopers om zich bij een wedstrijd in onze streek te meten met de grotere lopers. Voor een startbewijs aan deze toprun moesten deze lopers een recent gelopen tijd van onder de 17 minuten kunnen aantonen.’’  

Geen opmerkingen: