woensdag 12 augustus 2015

Hardloopgids voor beginners

Afvallen en conditie opbouwen? Start nu met hardlopen!
Beginnende hardlopers zijn erg fanatiek en willen zo snel mogelijk goed kunnen lopen, in shape komen of afvallen. Dit is begrijpelijk, maar het is beter voor je lichaam om rustig aan te beginnen. Treatwell heeft in samenwerking met Runnersworld Haarlem en #FITGIRLCODE een hardloopgids samengesteld voor de beginnende hardloper.

Veel mensen die beginnen met hardlopen denken niet goed aan hun lichaam. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk om een goede warming-up te doen om je spieren op te warmen. Maar het laten afkoelen van je spieren is minstens zo belangrijk, dit kan door na het hardlopen een cooling-down te doen. Door dit goed te doen verlaag je de kans een blessure op te lopen.

In de hardloopgids van Treatwell zijn nog veel meer tips te vinden als: een hardloopschema, voedingstips en tips voor wat te doen bij blessures. Eigenlijk alles wat je als beginnende hardloper moet weten. Welke doelen wil jij behalen met hardlopen? Het is goed om jezelf een doel te stellen zodat je ergens naartoe kunt lopen. Heel veel succes en vooral plezier met hardlopen!

Download hier de Hardloopgids voor beginners: (bron: site Treatwell) 

1 opmerking:

Dave zei

Of je gaat meedoen met de clinic bij AVA'70 verzorgd door Johan en Marco.
Betere voorbereiding kun je niet krijgen.
Begint eind augustus weer.