zaterdag 8 augustus 2015

Aankondiging van de 1e Boer’n Drek-run in Nieuw Wehl

Sabine Hoekwater en Mark Pessink van Body Action Wehl verkennen alvast het parcours voor de eerste Boer’n Drek-run in Nieuw-Wehl
Boer’n Drek-run door modder en water, over karren en hooibalen

WEHL – Geïnspireerd door de populaire mud en obstacle runs vindt op vrijdag 21 augustus in Nieuw-Wehl voor het eerst de Boer’n Drek-run plaats. Op en om het terrein van het Wehls Cross Event wordt een parcours aangelegd met veel modder en water, boerenkarren en hooibalen, waar de deelnemers zich een weg door- en overheen moeten banen.

Bedenker van het nieuwe evenement is Mark Pessink van sportschool Body Action in Wehl. “De organisatie van het Wehls Cross Event vroeg me in het voorjaar of ik op vrijdagavond tijdens de kick off party de tent wilde huren voor een sportieve activiteit, zoals een spinningmarathon”, vertelt Pessink. “Daar had ik geen interesse in, maar ik wilde wel een keer heel wat anders doen. De mud runs zijn tegenwoordig gigantisch populair. Zoiets wilde ik in Nieuw-Wehl ook wel opzetten.”

Pessink keek daarbij ook naar het succes van de survivalrun in Loil, die onlangs met 850 deelnemers binnen no time vol zat. Hij heeft echter niet de ambitie om die runs te kopiëren. “Ik wil het wel laagdrempelig houden”, zegt hij. “Onze run wordt minder zwaar. We hebben wel hindernissen, maar er wordt bijvoorbeeld niet geklommen in touwen. Bij de inrichting van het parcours maken we gebruik van alles wat met het boerenbedrijf te maken heeft, zoals hooibalen, karren en hekken.”

De Boer’n Drek-run gaat bovendien over de baan, waar de motorcrossers zaterdag en zondag hun wedstrijden afwerken. “Voor het opbouwen van de schansen zijn overal gaten gegraven”, weet Pessink. “Die laten we door de brandweer volgooien met water, net als de sloten bij het terrein. Verder mogen we gebruik maken van de weilanden van een aantal boeren rondom het crossterrein. Bij Wormenkwekerij Lanters gaan de deelnemers zelfs door de paddenpoel.”

Het parcours wordt precies vijf kilometer lang. Deelnemers mogen het rondje één of twee keer lopen. Voor kinderen van 6 tot 14 jaar zet de organisatie echter een speciale KidsDrek-run van twee kilometer uit.

“Daarmee starten we om 19 uur. Een half uur later beginnen de individuele deelnemers vanaf 15 jaar en om 20 uur is het de beurt aan de groepen. Net als bij de mud- en obstacle runs wordt het een massale start. Iedereen krijgt bij de finish een origineel Boer’n Drek T-shirt en voor de meest ludieke groep hebben we een leuke extra prijs.”

Vanaf 20.30 uur is er in de feesttent vervolgens een drive in show met muziek van DJ, zanger en entertainer Henri van Vossen. “Dan zijn de laatste deelnemers aan de Boer’n Drek-run nog onderweg, maar ik verwacht dat iedereen rond 21 uur wel binnen is. Het mag allemaal niet langer dan twee en een half uur duren. Daarna kan het feest in de tent losbarsten.”

Ook het inschrijfgeld is in vergelijking met de mud en obstacle runs laag gehouden. Kinderen tot 14 jaar betalen 7,50 euro, de overige deelnemers 12,50 euro. Inschrijven kan tot 16 augustus via de website www.boerendrekrun.nl of bij Body Action aan de Beekseweg 29 in Wehl. “We hopen op een paar honderd deelnemers”, zegt Pessink. “De Boer’n Drek-run moet een jaarlijks terugkerend evenement worden.”

Geen opmerkingen: