donderdag 21 april 2016

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 130

Kan de herenploeg voor een verrassing zorgen?
We mogen de wei weer in!

De senioren van Ava’70 gaan zondag voor het eerst dit seizoen de strijd aan in de competitie, Emmen is de plaats van handeling. De geel-blauwen sturen zowel een dames- als een herenploeg naar Drenthe. Na een aantal jaren freewheelen zijn de verwachtingen dit jaar hooggespannen. Het zaaien is voorbij, er moet geoogst worden. 

Leonie Rijks heeft als captain van het damesteam flink moeten puzzelen om de poppetjes op de juiste plaats te zetten. Nathalie Demkes is met haar ervaring en imposante erelijst de absolute vedette. Op de 400 meter heeft zij dit jaar grootse plannen. In navolging van Patrick Ikink, doet Nathalie deze zomer een gooi naar de medailles bij de NK masters. Verder is het damesteam een broednest voor jong talent. De 18-jarige Renske Harmelink (3000m) en de 22-jarige Anne Graven (verspringen) zijn voor het eerst opgenomen in de selectie van Rijks. Harmelink is het nieuwe loopwonder uit de stal van Theo Stronks en Graven, de grote ster van de D-groep, heeft in de training haar springkwaliteiten al geëtaleerd. Paula Verwaaijen heeft onlangs bij de onderlinge baanwedstrijd van Ava’70 aangetoond in grootse vorm te zijn. Op de 800 meter kan zij wel eens de grote verrassing worden. Speler-coach Rijks maakt het vijftal compleet. Hoewel ze kampt met lichte pijntjes kan ze terugvallen op haar talent. Zij gaat net als Demkes van start op de 400 meter.

De herenploeg bestaat uit 11 atleten. Het ijzersterke team mikt op een top-6 klassering en dit is zeker niet onmogelijk wanneer je de selectie bekijkt. Gertjan Bentert is één van de beste meerkampers van Oost-Nederland en hij wil de kogel over de 11 meter stoten. Helaas maakt een nare blessure (shint splints) deelname aan andere onderdelen onmogelijk. Marathonfenomeen Björn Demkes gaat in Emmen terug naar zijn roots, de baanatletiek. Op de 800 meter gaat hij de strijd aan met een andere klasbak Tim te Brake. Dit duel, dat voor 13.30 uur gepland staat zorgt voor een boel opwinding binnen het team. Dé man van deze winter, Patrick Ikink, neemt logischerwijs het sprintwerk voor zijn rekening. Op de 100 meter wordt hij uitgedaagd door de nieuwste aanwinst, Sam ter Haar. Zoals bekend heeft Sam de sprintvezels geërfd van vader Rinke.

Mark te Brake is misschien wel de belangrijkste Aaltense trekpleister. Mark, die een garantie is voor een berg punten, mikt op een tijd onder de 16 minuten op de vijf kilometer. Mocht Mark een mindere dag hebben, neemt Luuk het stokje moeiteloos over. Luuk is in topvorm en gaat op jacht naar een forse verbetering van zijn persoonlijke record. De confrontatie ‘Mart-Bart’ heeft betrekking op het discuswerpen. In de training vloog de discus van Bart Wesselink vaak verder, maar heeft Mart Slotboom wel het achterste van zijn tong laten zien? Roel Schreurs is de mysterieuze factor binnen de selectie. Is hij weer in staat om vriend en vijand te verbazen? Schiet hij wederom uit zijn slof op de 400 meter? En, misschien nog wel belangrijker, kan hij na de 400 meter zijn eten binnenhouden? De ploeg wordt gecompleteerd door alleskunner Erwin Wamelink. Hij is multi-inzetbaar en doet in Emmen mee aan het hink-stap-springen en de 200 meter.

Een uitgebreid verslag kun je begin volgende week verwachten! 
Of anders de dames?

Geen opmerkingen: