zaterdag 2 april 2016

Hardlopen over landingsbaan Vliegveld Twente

De route voert over de Lonnekerberg, 8 kilometer door de nieuwe natuur en 2 kilometer over het tarmac van het vliegveld
ENSCHEDE - Het is vooralsnog eenmalig, dus bijzonder: hardlopen over de start- en landingsbaan op Vliegveld Twente. Op 10 april kan het bij de recreatieloop over 10 kilometer, met start en finish aan de Grefterberghoekweg in Lonneker.

Het loopavontuur is een idee van de Stichting Lonnekerberg. Die wil de 135 hectare nieuwe natuur die Lonneker erbij heeft gekregen dankzij de ontwikkeling van de vroegere vliegbasis onder de aandacht brengen. Er is een paardrijroute om het vliegveld, er is een mountainbikeroute, er zijn wandelpaden, maar het publiek moet wel weten dat ze er liggen. Vandaar de eenmalige loop, aldus Maarten Witteveen van de stichting. Eenmalig omdat het vliegverkeer van de vliegclub voor een dag plat gaat.

Eenmalig kan overigens betrekkelijk zijn. Stichting Lonnekerberg heeft de Marathon Enschede gepolst. De vliegveldloop is een week voor de marathon, dus een mooie laatste training voor de lopers. Witteveen: „Als dit leuk wordt, dan willen ze de vliegveldloop volgend jaar misschien wel opnemen in hun programma.”

De start van de loop is om 10.45 uur. De route voert over de Lonnekerberg, 8 kilometer door de nieuwe natuur en 2 kilometer over het tarmac van het vliegveld. Inschrijven voor 6 april via: www.inschrijven.nl  en klik op StiL recreatieloop (bron)

Geen opmerkingen: