donderdag 30 maart 2017

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 171

Een wereldstekker?

Angelique Vrijdag: “Die Engelsen fietsen links, moeten we daar ook met links schrijven?”
Patrick Weijers: “Nee hoor Angelique, dat hoeft niet.”
Rinke ter Haar: “Patrick, moet ik zelf een visum aanvragen of doe jij dat?”
Patrick Weijers: “Je hebt geen visum nodig Rinke, een geldig identiteitsbewijs volstaat.”
Ingrid van Zolingen: “Ku’j in het vliegtuug Jägemeister kriegen?
Patrick Weijers: “Euh, dat weet ik eigenlijk niet maar we vliegen slechts een uurtje hé.”
Ingrid van Zolingen: “Ja, dus?” In een uurtje ku’j ook wal dorst kriegen.

Het is alsof we vier weken op reis gaan naar Trinidad en Tobago in plaats van een weekendje naar Londen. De whatsapp-gesprekken zijn bijna niet te volgen. De ene na de andere domme vraag komt voorbij. Als reisleider Patrick Weijers een mededeling doet, raken er ministens drie reizigers in paniek. Of het nou gaat over de kamerindeling, de afmetingen van de koffers of de wereldstekker. “Een wereldstekker, wat is dat?”,  vraagt één van de globetrotters. De vraag is nog niet gesteld of de berichten in het gezellige whatsapp-groepje stromen binnen. Hyperventilerend van de stress wordt er naar een antwoord gezocht op de zojuist gestelde vraag.

Ik gebruik dit reisje puur en alleen om te werken aan mijn vorm. Op dag één staat er een kort duurloopje op het programma, even lekker de beentjes loslopen voor de wedstrijd van zaterdag. Als de rest van het 23-koppige reisgezelschap het Londense nachtleven in duikt, laat ik me nog even behandelen door de lokale Thaise masseuse om vervolgens onder de wol te kruipen. Het hoogtepunt van het weekend is de 10 KM Run van zaterdag, hier wil ik pieken. Ik hoop dat ik nog beschik over de goede benen van de halve van Utrecht, dan zit een persoonlijk record erin. Op zondag staat er nog een pittige intervaltraining op het menu. Deze training doe ik terwijl de anderen op de bus stappen voor een sightseeing tour. Met die bekende hotspots heb ik niks. Het is altijd minder indrukwekkend dan verwacht en als ik ze toch wil bekijken, werp ik wel een blik op ‘Google Afbeeldingen’. Daarnaast loop je het risico om geschept te worden door een auto uit onverwachtse hoek.

Zo, nu wordt het tijd om mijn koffer pakken maar eerst nog even langs de blokker voor een wereldstekker…. 


Atletiekvereniging AVA'70 uit Aalten gaat met 23 atleten uit de A en B groep, van vrijdag 31 maart tot en met zondag 2 april, naar Londen. Op deze site hopen we iedere dag een verslag van hun sportieve belevenissen weer te geven. Een uitgebreid verslag volgt als we weer in Aalten zijn.

Geen opmerkingen: