donderdag 9 maart 2017

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 168

zaterdag 11 maart 3e Track&Field Run
“Wij hebben hier schijt aan.”

Vijf onafhankelijke factcheckers hebben zich de afgelopen week gebogen over de Track & Field Run. Een aantal beweringen die door de organisatie waren gedaan, werden streng getoetst. “De T&F-Run verkondigt geen alternative facts of fake news, het zijn allemaal keiharde feiten”, concludeerden de onderzoekers. Vandaag worden de resultaten gepresenteerd.

65 procent van Achterhoekse hardlopers kiest voor T&F-Run

Uit recente peilingen van TNS Nipo en Maurice de Hondt blijkt dat een overgroot deel van de Achterhoekse lopers zaterdag naar Aalten afreist voor de Track & Field Run. De gedroomde tweestrijd met de RunVisionloop in Winterswijk bleef uit omdat de wedstrijden, om onduidelijke redenen, niet meer in hetzelfde weekend worden gehouden.

‘De Sloffer’ oudste deelnemer
Met zijn 61 jaar is Wim – de Sloffer – Rensink de nestor van de Track & Field Run. Deze ervaren babyboomer is nog te jong voor de T&F-seniorenkorting, maar hij wordt wel met alle egards ontvangen. “In deze wedstrijd, waar de gemiddelde leeftijd op 20 jaar ligt, wordt er enorm tegen Wim opgekeken. ‘De Sloffer’ was al een regiotopper, toen tachtig procent van onze deelnemers nog geboren moesten worden”, vertelt wedstrijdleider Teun Houwers.

Vrouwenquotum:
Het door Ava’70 opgelegde vrouwenquotum van veertig procent is bijna gehaald. Ruim 35 procent van de ingeschreven atleten is van het vrouwelijk geslacht. Roel Schreurs, lid van de organisatie is hier niet ontevreden over: “We voldoen nog niet helemaal aan de eisen. Echter, de vrouwen die zich hebben aangemeld zijn over het algemeen wel heel aantrekkelijk. Het oog wil ook wat.”

Geen geijkt parcours!

De Track & Field Run is trots op haar parcours, ondanks dat het aan geen enkele voorwaarde voldoet. De organisatie heeft niet de tijd en moeite genomen om het parcours nauwkeurig te meten, waardoor het zomaar vijftig meter korter of langer kan zijn. Tim te Brake: “Wij hebben hier schijt aan. Wij vinden het belangrijker dat het bier op temperatuur is dan dat het parcours perfect is. Als mensen exact vijf kilometer willen lopen, moeten ze maar aan een baanwedstrijd meedoen.” 

1 opmerking:

Unknown zei

Fijn Erik om zo door Teun aan gekondigd te worden.
Ik voelde dat ik ook bij die 65% van de lopers hoorde.
Het moet te doen zijn om de 35% vrouwen voor te blijven.
Je zult mij dan niet over de lengte van het parcours horen klagen.