vrijdag 3 maart 2017

Verslag van de 4e tocht van het Safari Joggen op de Veluwe

van links naar rechts Sien Meinen, Chantal Posthumus, Geert Kip, Rianne Fokkers, Paul Stortelder, Geert Wevers, Linda de Vries en Dick Lubbers
Enkele maanden terug vraagt Geert Kip me of ik nog een keer een groepje wil begeleiden met het Safari Joggen, dan zal hij wel voor 8 personen zorgen. Dat vind ik altijd leuk om te doen en ik ga dan ook graag mee  Het was even naar een geschikte datum zoeken maar deze is al vrij snel gevonden. De tocht staat voor mij voor de 4e keer op het programma.

De drie andere keren ben ik in mei, juni of juli met een groepje mee geweest en dan is er altijd genoeg wild te zien. Dit keer was het wat vroeger in het seizoen en het voordeel hiervan is dat de zon pas om 7.19 uur op komt, voor zonsopgang mag je officieel het 'veld' niet in en daar houden we ons ook keurig aan. Dat betekent dat we ook niet zo heel vroeg weg moeten maar ik heb geen idee of we net zoveel wild zullen zien.

Waar we de andere keren in de eerste kilometers het meeste wild zien, komen we nu helemaal niets tegen. Wel loopt er een boswachter die van de andere kant komt en even later een MTB-er en dat beloofd vaak niet veel goeds. Als er mensen hebben gelopen of gefietst is het wild vaak weg. We zijn al bijna twee kilometer op weg als ik me toch een klein beetje zorgen ga maken maar ineens steekt er op ruim 50 meter voor ons op het pad een ree over. 

Gelukkig dat we er één gezien hebben denk ik nog maar daarna valt het nog reuze mee en hebben we ongeveer 10 wilde zwijnen, 15 reeën en 30 runderen gespot. De meeste dieren lopen in het tweede gedeelte van de route, een stukje natuur waar anders altijd een stuk minder wild zit. Als we weer terug in Aalten zijn staat er in het AVA'70 clubhuis nog een lekker ontbijtje op ons te wachten. Met het prachtige weer en een mooie zonsopkomst is het toch nog een schitterende morgen geworden. 

Klik op de link voor enkele foto's

fotoalbum

foto's Dick Lubbers

1 opmerking:

Jelle zei

Leuke foto