zaterdag 4 maart 2017

Triathlon Aalten komt er weer aan

De start van de triathlon in Aalten in 2016, vanaf het water gezien (foto PR)
Familie-evenement kiest weer voor vaderdag

AALTEN - Op zondag 18 juni duiken er weer honderden sporters de Slingeplas in. Daarna wordt er gefietst en hardgelopen. De Triathlon Aalten heeft zich in 2016 als onverminderd populaire klassieker bewezen en zet zich ook in 2017 weer neer. Sterker nog, in deze editie is er nu ook ruimte voor heel jonge deelnemers. Daarmee belooft het nog meer een familie-evenement te worden en een vaderdagtraditie.

De editie van 2016 was een terugkeer van dit evenement, na zestien jaar weg te zijn geweest. En meteen stonden er 350 deelnemers aan de start. De inschrijving voor deze nieuwe editie is al geopend, op 1 januari. En het aantal inschrijvingen tot nu toe evenaart al het deelnemersaantal van vorig jaar. Maar er is nog ruimte. Inschrijven kan op de site. Een kwart en een achtste triathlon staan op het programma. Dus dat is 1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen. Of 0,5 km zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. Hierdoor is meedoen geschikt voor de ervaren bikkels, maar ook heel goed mogelijk voor wie dit nog nooit eerder gedaan heeft.

En nieuw is de editie voor de jeugd. Die bestaat uit 200 meter zwemmen en 2,5 km hardlopen. Het fietsen blijft voor deze groep, vanwege praktische bezwaren op het parcours, achterwege. In de editie van 2016 werd de organisatie direct na het evenement veelvuldig gevraagd om de volgende keer ook iets te organiseren voor kinderen. Kinderen van 8 tot 14 jaar mogen meedoen, mits ze een zwemdiploma hebben. Ook voor dit zwemloopje is de inschrijving inmiddels geopend op de site. Zolang het maximum aantal niet bereikt is, zal het ook mogelijk zijn om op de dag zelf in te schrijven.

Helemaal geweldig is het dat uitvaartonderneming GUV de triathlon weer wil sponsoren. En de jeugdzwemloop wordt gesponsord door verzekeraar OWM. (bron)

Klik voor meer informatie op onderstaande link

Geen opmerkingen: