zaterdag 18 maart 2017

Gratis zonnepanelen voor AVA`70

Maar liefst 60 zonnepanelen liggen er op het clubhuis van AVA'70
AALTEN - In de afgelopen week zijn, onder prachtige weersomstandigheden, maar liefst 60 zonnepanelen gemonteerd op het dak van het clubhuis van AVA`70. De atletiekvereniging heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en de realisatie van zonnepanelen is daar een goed voorbeeld van. Het Aaltense bedrijf Zevenbergen, specialist in zonne-energiesystemen, heeft de klus in een kleine drie dagen geklaard.

Het bijzondere van het hele project is, dat de zonnepanelen AVA`70 helemaal niets kosten. Het totale bedrag van de aanschaf en montage, bijna 20.000,- euro, is namelijk bijeen gebracht door de diverse acties, die de atletiekclub heeft georganiseerd.

In september 2016 scoorde AVA`70 de derde prijs bij het Rabobank Coöperatiefonds en dit leverde 5500,- euro op. In november won de vereniging de NUON Clubcompetitie en incasseerde de hoofdprijs van 10 mille. Begin dit jaar deed AVA`70 een aanvraag om gebruik te maken van de Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties, en dit verzoek werd gehonoreerd, waardoor de totale investering van de zonnepanelen financieel gedekt was.

Uiteraard hebben de verschillende acties wel de nodige inzet gekost, maar dat is de leden van AVA`70 wel toevertrouwd. De realisatie van de 60 zonnepanelen kan dan ook zeker gezien worden als een geweldig clubsucces en de energie die er in de acties is gestoken, wordt nu letterlijk en figuurlijk terugverdiend. (bron)

Geen opmerkingen: