zaterdag 7 december 2019

Slecht weer en geen zin om te trainen? 5 tips om jezelf te motiveren!

Van uitstel komt afstel!
De regen tikt op het raam en binnen is het lekker warm. Dat rondje hardlopen kan best nog wel even wachten. Nee, nee, nee. Dat rondje kan niet wachten. Van uitstel komt afstel dus, hop, die hardloopschoenen aan. Geen idee waar je de motivatie vandaan moet halen? Deze tips zorgen ervoor dat je op een druilerige dag gemotiveerd naar buiten loopt.

1. Stel doelen
Waarom naar buiten gaan als er niet echt een doel aan vastgeplakt zit? Niets is zo goed voor je motivatie om te gaan hardlopen als het hebben van een doel. Er zijn genoeg leuke evenementen in het najaar en de winter om uit te kiezen. Heb je er nog niet eentje op het oog? In onze hardloopkalender staan ze allemaal op een rijtje. Ben je niet zo van de evenementen? Kies dan een ander, meetbaar doel. Bijvoorbeeld het aantal kilometers per training geleidelijk uitbreiden.

2. Maak de training leuk voor jezelf
Probeer de focus op het slechte weer te verleggen door je training een keer anders aan te pakken. Neem bijvoorbeeld een andere route, doe intervallen om sneller te worden of loop met een programma van een hardloopapp. Het is al erg genoeg dat het weer niet meezit, maak je training dan in ieder geval wat spannender.

3. Doe jezelf een nieuwe hardloopoutfit cadeau
Het magische effect van nieuwe hardloopkleding is dat je niet kan wachten om het aan te trekken en er de straten mee onveilig te maken. Een acute boost voor je motivatie en die kan jij nu wel gebruiken. Slecht weer vraagt uiteraard om een nieuwe outfit die daar ook tegen bestand is (geen slechte investering in Nederland). Denk aan een mooi regenjasje of een nieuwe muts en handschoenen. Wedden dat jij meteen zin krijgt om te gaan trainen?

4. Loop samen
Een stuk gezelliger en een goede stok achter de deur. Een hardloopafspraak met een (loop)vriend zeg je minder snel af, dan een hardloopafspraak die je alleen met jezelf hebt. En dan heb je natuurlijk ook nog ‘gedeelde smart is halve smart’. Dat is ook altijd fijn.

5. Beloon jezelf
Spreek met jezelf een beloning af die je krijgt als je de training hebt voltooid. Dat hoeft niet per se iets heel moeilijks te zijn, want niets is lekkerder na een training met slecht weer dan een warme douche of lekker lang in bad. Hoe vervelend je het ook vond om te starten met je training, als je lekker in bad ligt zal overheersen dat je blij bent dat je gegaan bent. En dat is de grootste beloning. (bron)

Geen opmerkingen: