zaterdag 14 december 2019

Ellewick(D) 4e Adventslauf 5 km - 21.31 min - 4e plaats M55

Voor de start nog even overleg met Dennis Wentink

Mijn laatste wedstrijd van het jaar 2019 loop ik bij onze oosterburen in Ellewick, net over de grens bij Zwillbrock. Samen met Patrick en Sabine Ikink en Theo Stronks vertrekken we rond de klok van half twee van onze accommodatie bij AVA'70. Vorig jaar liep ik hier een tijd van 21.33 minuten en het liefst wil ik proberen om hier bij in de buurt te komen, maar ik verwacht het eigenlijk niet. De weersomstandigheden zijn prima maar of we het helemaal droog zullen houden is de vraag. We worden weer hartelijk ontvangen door onze hardloopvrienden van ASV Ellewick waar we ondertussen al veel gezichten en sommige namen van kennen.

Ongeveer een uur voor het begin van de wedstrijd rijden we het dorpje binnen, parkeren de auto in de buurt van de start en lopen naar de Schützenhalle waar we ons startnummer ophalen. Na een kop koffie verkennen we met vijf AVA'70 leden rustig het rondje van 2.5 kilometer. Het zijn bijna allemaal rechte, lange wegen waar we over lopen met als afsluiting een klein eindje door het dorpje in de richting van de kerk. Ongeveer een kwartier voor het begin van de wedstrijd zijn we terug in de hal en houden we nog even overleg wat we het beste aan kunnen trekken. Zelf hou ik het bij een AVA'70 shirt met thermoshemd en korte broek, een goede keuze blijkt achteraf.

Na een mooie Duits-Nederlandse toespraak door Klaus Schluter, gaan we op weg. Toch maar eens proberen om ruim een minuut sneller te starten dan met de Montferland Run en het lukt me aardig. Halverwege kom ik door in ongeveer tien en een halve minuut en onder het lopen reken ik mezelf al bijna rijk, een minuut erbij voor het 2e rondje en ik blijf mooi onder de 22 minuten. Ongeveer 400 meter voor de finish wordt ik ingehaald door de jongens van Depenbrock, Bernd en Udo. Ik ken ze van onze jaarlijkse gezamenlijke duurlopen en ze motiveren me om nog één keer tot het uiterste te gaan. Ruim 100 meter voor de finish heb ik ze te pakken en het is lang geleden dat ik nog een goede versnelling kon inzetten.

De 2e ronde, die heel iets langer is, wordt afgelegd in ongeveer 11 minuten en als ik over de rode loper de Schützenhal binnen kom stopt de klok op 21.31 minuten, waarmee ik erg tevreden ben. Even later komen Sabine en Theo strijdend binnen, waar laatstgenoemde met ruim een seconde net het onderspit moet delven. Patrick loopt een prachtige tijd van ruim onder de 20 minuten. Na een kop koffie met de heerlijke Duitse Torte gaan we weer in de richting van Aalten. Een prachtige middag zit er weer op.

Geen opmerkingen: