woensdag 4 november 2020

Met dit gepersonaliseerd trainingsschema blijf je gemotiveerd

Met deze tips blijf je gemotiveerd om te blijven hardlopen

Hardloopwedstrijden zijn van de kalender geschrapt, social distancing is momenteel de norm. Toch is sporten harder nodig dan ooit, om je weerstand tegen virussen op peil te houden. Met deze tips én met de Garmin Forerunner 745 blijf je gemotiveerd om volop te blijven hardlopen.

1. Kies voor variatie, doe elke dag iets anders

Bos, atletiekbaan, strand, platteland, stadsparken, viaducten: de mogelijkheden om afwisselend te trainen zijn legio. Zorg dat je training geen sleur wordt, maar een avontuur. Download hardlooproutes en navigeer door gebieden waar je nooit bent geweest. Zo blijft hardlopen spannend.

2. Zorg voor opbouw in je programma

Als de coronapandemie voorbij is, zullen er weer loopevenementen worden georganiseerd. Je kunt er nu voor zorgen dat je daar straks klaar voor bent. Volg een trainingsschema, zodat je uithoudingsvermogen en je snelheid groter worden.

3. Loop mindful

We leven in een turbulente tijd. Een looptraining is een prima manier om tot rust te komen. Sommige lopers tellen hun ademhalingen, anderen luisteren onderweg naar rustgevende muziek. Het is in ieder geval belangrijk dat lichamelijke en geestelijke stress niet ten koste gaat van je nachtrust.

4. Doe mee aan een virtuele run of home-edition

Veel grote evenementen organiseren thuisedities. Je ontwerpt zelf een route in Strava of Komoot, na afloop wordt je opgenomen in de einduitslag. Zo is er toch verbondenheid met andere deelnemers. En je wordt ook nog eens getriggerd om een snelle tijd neer te zetten. Wil je een sportieve prestatie neerzetten en iets doen voor een goed doel? Garmin is partner van Toer voor ALS. Ook jij kunt meedoen als individu of, nog leuker, je aansluiten bij Team Garmin. Doe mee, stel jezelf een sportief doel en help mee om geld op te halen.

5. Maak van je training een spel

Check steeds hoe je lichaam reageert op verschillende trainingsprikkels, en hoe snel je progressie boekt. Dat kan allemaal met de Forerunner® 745, de nieuwste smart watch van producent Garmin. Deze coole wearable daagt je niet alleen sportief uit, hij informeert, coacht, beschermt, wijst de weg, levert schema's en brengt ook nog eens je progressie in kaart. Zo maak je van trainen in coronatijd een spel.

Blijf vooral gemotiveerd hardlopen nu er geen wedstrijden zijn, want dat is goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Gebruik dan de Forerunner 745, die als een echte coach gepersonaliseerde trainingsschema's kan samenstellen. Door middel van hartslagmeting bewaakt de Forerunner 745 de ontwikkeling van je aerobe vermogen en je hersteltijd, maar ook je stressniveau en de kwaliteit van je nachtrust. HRM-Pro™ is een elastische borstband die is voorzien van een hartslagmeter. Daarmee kun je realtime je hardloopsessies loggen. Op de display van je Forerunner 745 krijg je vervolgens je hartslaggegevens en je loopdynamiek te zien, waardoor je leert je krachten beter te verdelen. Daarnaast is je VO2MAX een belangrijke indicator voor je fitnessniveau. Op basis van metingen kan de Forerunner 745 wedstrijdprognoses geven voor de virtual runs waaraan je wilt meedoen. Onderweg krijg je realtime informatie over tempo, hartslag en hartslagwisselingen, en na afloop is er een evaluatie van je trainingsgeschiedenis. Tot slot nog dit: indien geconnect met een smartphone kan de Forerunner® 745 e-mails en sms’jes ontvangen, en het interne geheugen kan maar liefst 500 mp3-bestanden bevatten.

Ook geschikt voor triatleten

De Forerunner is niet alleen de ideale partner voor hardlopers, maar ook zeer geschikt voor triatleten. Of je nu gaat hardlopen, fietsen of zwemmen, de Forerunner 745 houdt statistieken bij en analyseert gegevens om atleten te helpen hun doelen te bereiken. Met tientallen ingebouwde activiteitenprofielen, waaronder triatlon, zwemmen, hardlopen, track-run en meer, kunnen sporters hun complete trainingsroutine volgen door met één druk op de knop gemakkelijk te schakelen tussen activiteiten tijdens een wedstrijd of training. De Forerunner 745 beschikt daarnaast ook over geavanceerde dynamica om te helpen bij een fiets- en zwemtraining. De Forerunner 745 is daarmee hét horloge om atleten te helpen hun doelen te bereiken.

Upload je activiteiten naar de Garmin Connect app voor interactie met leden van jouw online community, met wie je onderweg contact kunt maken, virtueel kunt racen en na afloop online napraten. (bron)

Geen opmerkingen: