zaterdag 7 november 2020

Wat betekenen de nieuwe coronamaatregelen voor hardlopers?

Denk aan de 1.5 meter afstand
Het kabinet heeft dinsdagavond weer nieuwe, strengere maatregelen aangekondigd in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus. Welke gevolgen hebben deze maatregelen voor hardlopers? En hoe zorgen we er samen voor dat we verantwoord kunnen blijven hardlopen?

Hardlopen kan nog met maximaal twee personen

*Volwassenen mogen met maximaal 2 personen hardlopen*

*Daarbij moeten ze onderling ten minste 1,5 meter afstand bewaren

*Alle hardloopevenementen blijven verboden

Ga dus niet met een groep hardlopers de weg op of het bos in, ook niet als je net doet alsof je met z'n tweeën loopt. We weten allemaal dat er een moment komt dat je alsnog bij elkaar gaat stilstaan, want sporten blijft natuurlijk ook een sociale aangelegenheid. Houd het gewoon bij maximaal twee!

Verder blijven uiteraard de regels gelden zoals al eerder: te allen tijde houd je 1,5 meter afstand tot andere sporters.

Blijf hardlopen

Blijf dus ook tijdens deze lockdown hardlopen. Of je nu alleen loopt, of met z'n tweeën: doe dat zoveel mogelijk in de buitenlucht. Wees geduldig: er komt een tijd dat er weer hardloopevenementen worden georganiseerd. Nu leg je de basis om dan een topprestatie te kunnen leveren.

 * In dit artikel richten wij ons op de ongebonden hardloper. In groepsverband met een trainer (bij een club of loopgroep) is hardlopen wel toegestaan met meerdere groepjes van 2 personen en op 1.5 meter afstand. (bron)

Geen opmerkingen: