zondag 22 november 2020

Deel 2 virtuele Achterhoekse Loopcompetitie levert scherpe tijden

Individuele hardloper, zoals dat de bedoeling is bij dit coronaproof evenement (foto Carlo Stevering)

Doetinchem - Het ging er stevig aan toe afgelopen zondag. Het is duidelijk dat deze wedstrijd bij veel atleten, ook bij de oudere recreant, voor de nodige motivatie heeft gezorgd, nu deze dreigde te verdwijnen omdat vanwege corona zoveel echte wedstrijden zijn afgelast. En hoewel virtueel en tevens individueel, toch waande menigeen zich bespied door andere gebruikers van populaire hardloop-apps als Strava en Run-keeper en wellicht dat dit er mede de oorzaak van was dat er vele PR’s zijn gesneuveld. Onderweg op een traject naar keuze is menige deelnemer geheid andere hardlopers tegengekomen die harder liepen dan normaal met die vastberaden blik en verbeten trek om de mond die verried dat ook zij liepen voor een mooie klassering.    

Iedereen die mee doet aan 2 van de 3 afstanden wordt opgenomen in het eindklassement en dingt mee naar de eervolle titel van snelste Achterhoek(st)er in de volgende klassementen voor zowel mannen als vrouwen: 35-, 35+ en 50+. Daarnaast is er ook nog een clubklassement.

Op zondag 22 november is 10 kilometer de virtuele Achterhoekse Loopcompetitie gelopen. Het strijdtoneel besloeg de gehele Achterhoek en zelfs ver daarbuiten, getuige de uitslagen die ontvangen werden uit onder meer Hoorn, Eindhoven en zelfs Duitsland. Deze virtuele loopcompetitie is in het leven geroepen door de initiatiefnemers van ARGO Topteam en bestaat naast de 10 kilometer ook nog uit de 5 kilometer die op 8 november is gelopen en de 15 kilometer die voor 6 december op de agenda staat. 

Uiteindelijk zijn er tijden genoteerd van ruim 140 deelnemers. Bij de heren was de algemene uitslag als volgt: 1) Rick Heutinck (Doetinchem) – 31:57; 2) Ruben Garretsen (Keijenborg) – 32:28; 3 Pascal Schepers (Doetinchem) – 32:30

En bij de dames gingen de eerste 3 posities naar: 1) Linda Ooms (Zutphen) – 40:12; 2) Daphne Spreen (Oudemolen) – 41:37 ; 3) Ieneke Voets (Elst) – 41:45

Klik op de links voor de totaal-uitslag en de klassementen 

uitslag 10 km vrouwen

uitslag 10 km mannen

tussenstanden

site organisatie

Geen opmerkingen: