zaterdag 10 april 2021

Frank Futselaar: Van Hamburg naar Sienna

Frank Futselaar loopt op 11 april de Tuscany Camp Marathon

Westervoorter Frank Futselaar hoopt op 8 augustus 2021 aan de start te staan van de Olympische marathon in Japan. Het project 'Team Futselaar 2021' maakt het mogelijk dat hij zich daar zo goed als mogelijk op voorbereidt. In deze krant doet Frank Futselaar iedere vier weken verslag van zijn vorderingen.

Wat een ontwikkelingen allemaal. De marathon van Hamburg die niet doorgaat omdat corona in die regio om zich heen grijpt. Het is gelukt te switchen naar de marathon van Siena op dezelfde dag. Daar ben ik heel blij mee. Zo hoef ik mijn trainingsschema niet op de valreep om te gooien en Siena is gewoon een hele goede marathon. Acht ronden van iets meer dan vijf kilometer in een mooie omgeving. De rondes zijn uitgezet rondom het verlaten vliegveld van Siena. Ik heb geen idee of daar nog vliegtuigen landen.

Allereerst wil ik Global Sports Communication uit Nijmegen en de Marathon van Hamburg bedanken voor de organisatie. Je nek uitsteken in deze tijden is moedig. Op dit moment wordt er gewerkt aan een alternatief op 18 april, maar dat die doorgaat is nog niet zeker. Ik vond het moeilijk om mij af te melden omdat ik weet dat de organisatie er alles aandoet om een race te organiseren. Maar omdat er op dit moment hierover te veel onzekerheid is én Siena niet op zich laat wachten heb ik voor het zekere gekozen. Een lastige keuze. Ik hoop van harte dat er op 18 april ook gelopen gaat worden en dat daar veel atleten kunnen starten! Waar dat ook mag zijn.

In Siena staat zondag echt een topveld aan de start. Er lopen veel internationale atleten en óók de Nederlander Khalid Choukoud. Daardoor is er toch nog een Nederlandse strijd wat mooi is. Ik loop verder mijn eigen race met als doel een sterke verbetering van mijn persoonlijk record.  Daarbij probeer ik natuurlijk sneller te zijn dan de tijden van Bart van Nunen (2:10.16) en Björn Koreman (2:11.07). Als dat lukt ben ik tevreden en dan gaan we zien of het uiteindelijk genoeg zal zijn voor deelname aan de Olympische Spelen.

Als ik terugkijk op de afgelopen weken dan heeft Dresden op 21 maart mij goed gedaan. Daar kreeg ik de bevestiging dat het trainingskamp van zeven weken in Kenia zijn vruchten heeft afgeworpen. Ik liep 1.02.46 en dat is gewoon goed. Het geeft aan dat zondag in Siena een tijd van 1.05 uur halverwege mogelijk is. En dan moet de tweede helft nog een keer in het zelfde tempo. De organisatie in Siena heeft ook voor hazen gezorgd dus dat is fijn. Ik denk dat er een mooie groep zal ontstaan rondom het tempo van 3:04 a 3:05 per kilometer.

Vorige week had ik nog een pittige trainingsweek van 180 kilometer. Veel afwisselende trainingen, met ook het langere werk in marathontempo. Het ging me goed af. Ik voel dat ik er klaar voor ben, laat Siena maar komen. Deze laatste week is het uiteraard allemaal wat rustiger. Sinds vandaag zit ik ook in quarantaine. Ik wil op het laatste moment geen enkel risico nemen om corona op te lopen. Dan heb ik het idee dat ik er alles aan heb gedaan. Nergens iets laten liggen. Nu komt het erop aan. Hopen op een goede dag, dat is het enige dat ik nu nog kan doen. Als je voor me wilt duimen, graag! Op naar een mooie race.

Alle informatie zal in de loop van de week naar buiten komen. Er is al wel het een en ander bekend. De starttijd zal om 08.00 uur zijn en de livestream is hier te checken. (bron)

Geen opmerkingen: