donderdag 1 april 2021

Verbrand je echt meer vet als ochtendloper?

Een antwoord voor de vroege vogels

Het kan even pijnlijk zijn om je warme bed uit te komen. Toch blijkt dat dit de moeite loont. Echt vroeg opstaan is ook helemaal niet nodig. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat mensen die sporten voor het middaguur meer gewicht verliezen dan mensen die later op de dag sporten. Dus niet per se mensen die héél vroeg sporten.

Aan het onderzoek deden 100 jonge mannen en vrouwen mee met overgewicht. Ze verrichtten vijf workouts per week in een lab. Elke deelnemer moest doorgaan tot diegene 600 calorieën had verbrand. Na 10 maanden bleek dat vrijwel iedereen was afgevallen, maar dat er onderling grote verschillen waren.

Bij nader onderzoek bleek dat deelnemers met meer gewichtsverlies op andere tijden hun workout deden. Gemiddeld bleek dat personen die voor de middag sportten meer gewicht waren kwijtgeraakt dan diegenen die na 3 uur in de middag hadden gesport.

Ochtendsporters zijn actief

Ochtendsporters hebben de neiging de rest van de dag meer actief te zijn, en eten doorgaans iets minder (ongeveer 100 calorieën). Het verband tussen ochtendsporten en gewichtsverlies kan toeval zijn, maar data-analist Erik Willis gelooft dat er een statistisch verband bestaat tussen de twee variabelen. Voordat deze claim kan worden hard gemaakt, moet er eerst meer onderzoek worden gedaan.

Data-analist Ellis wil wel benadrukken dat sporten op elk moment van de dag goed voor je is. 'We willen niet dat iemand denkt dat sporten alleen zinvol is als dit het eerste is wat je doet in de ochtend, ook in de middag is sporten goed voor je. Het is altijd beter iets te doen, dan niets.' (bron)

Geen opmerkingen: