donderdag 8 april 2021

Ben jij tijdens corona wat kilootjes aangekomen? Met deze tips ben je ze zo weer kwijt

Gemiddeld zijn we in corona minder gaan sporten en meer gaan eten

Onderzoek toonde aan wat we stiekem al wel wisten: gemiddeld zijn we in corona minder gaan sporten en meer gaan eten. Georganiseerde sport viel weg, wedstrijden worden uitgesteld of gecanceld en dat in combinatie met een situatie waarin de meeste mensen thuis werken: hello trip naar de voorraad- of koelkast. Ook al zou je elke dag maar íets meer eten en íets minder bewegen dan kan dat na een aantal maanden behoorlijk veel invloed hebben op je gewicht. Hoe dit tij te keren? Runners’ World geeft je de pro-tips.

Een geruststelling: je bent niet alleen

Dat veel mensen deze afgelopen maanden wat gewicht zijn aangekomen is wellicht vervelend, maar niet gek. Omdat we vaker thuiswerken missen sommige mensen hun actieve commute naar hun werk. Elke dag een half uurtje fietsen scheelt op een dag niet zoveel, maar wel gedurende een paar maanden. Misschien is jouw zwemuurtje, je squashtraining of je krachttraining ook weggevallen. Of vond je het moeilijker om structureel te blijven hardlopen nu wedstrijden steeds wegvallen. Aan de andere kant zijn we soms anders gaan eten. Thuis heb je meer toegang tot eten. De koelkast is nooit ver weg en je hebt minder sociale controle van collega’s. Tel daar nog eventuele stress op die maakt dat sommige mensen meer behoefte hebben aan comfort food en zie daar: de coronakilo’s.

Aan de slag

We weten dat deze kilo’s er niet in een week zijn bijgekomen. Dus om structureel af te vallen zal je ook de tijd moeten nemen. Voordeel daarvan is dat je geen crashdieet hoeft te volgen waarbij je heel de dag trek hebt en/of amper vooruit bent te branden in je training. Nadeel natuurlijk wel: je zal je een bepaalde periode moeten toeleggen aan het (weer) aanwenden van betere gewoontes. Maar, zoals we in de coronatijd andere gewoontes zijn gaan aanleren, kunnen we die nu dus ook weer veranderen. (bron)

Geen opmerkingen: