zondag 26 maart 2023

Werken compressiekousen nou echt?

Je herstelt sneller en bent beter uitgerust voor je volgende run

Nu de lentezon zich vaker laat zien en het weer korte broeken weer wordt, zie je ze steeds vaker: lange compressiekousen tijdens het hardlopen. Je zou er als (fanatieke) loper op allerlei vlakken baat bij hebben… Maar werken compressiekousen nou echt? Kun je vermoeide en stijve kuiten werkelijk tegengaan? Bespoedigen ze echt het herstel van die zeurende achillespees of voorkomen ze dat pijntje in je scheenbeen?

Spierpijn en blessures

Niets is zo vervelend als kleine pijntjes tijdens het hardlopen. Tijdens het hardlopen vangt je lichaam bij elke voetlanding tot wel 3 keer je eigen lichaamsgewicht op. Oftewel: je onderbenen krijgen behoorlijk wat te verduren. Zélfs tijdens een rustig en gemakkelijk loopje van 30 minuten. Stramme kuiten zijn vaak het eerste teken dat je kuiten vragen om extra support. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn dat je beginnende blessures kunt voorkomen doormiddel van kousen. Toch is dat precies waar de Sport Compressiekousen voor ontwikkeld zijn, ze steunen en stimuleren je kuitspieren.

Door de speciaal op jouw benen afgestemde compressie van deze kous wordt de schokbelasting op het onderbeen veel efficiënter opgevangen en ontstaat er minder spierschade. Zo ervaar jij niet alleen minder spierpijn, ook zorg je voor minder trekkrachten aan je achillespezen en je scheenbeenvlies. Ook zorgt het bijzondere drukverloop van de kous voor een betere bloedcirculatie in je spieren.

Sneller herstellen

Ben jij je kilometers aan het opvoeren en wil je je herstel een extra boost geven? Je kunt ook profiteren van de herstelbevorderende eigenschappen van de kous. Door je kousen in rust te dragen stimuleer je je bloedcirculatie waardoor afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller worden afgevoerd. Het resultaat? Je herstelt sneller en bent beter uitgerust voor je volgende run. (bron)

Geen opmerkingen: